Rozplývajúce sa mäsko (fotorecept)
Autor receptu: jody
Mäso sa rozplýva v ústach a mám pocit, že asi aj vo vzduchu, lebo obsah pekáča sa vyparil
ako gáfor... :-)
10 minút príprava |
80 minút na 180 °C |
Postup
- Mäso pokrájame na menšie rezníky, cibuľu na kolieska a slaninu na pásiky.
- Do vymastenej zapekacej misy striedavo ukladáme mäso, slaninu a cibuľu. Pôvodne som tam ukladala aj zemiaky nakrájané na kolieska, ale nezmestilo sa mi potom mäso a tak zemiaky skončili v zemiakovej kaši. :-)
- Všetko posolíme, pokoreníme, navrch poukladáme hríby (akékoľvek, ja som tentoraz dala zavárané šampióny), nahusto zasypeme kmínom, podlejeme trochou vody, prikryjeme a dáme piecť.
- Občas prelievame vrch výpekom a upečieme do mäkka.
- No a už len podávame. Napríklad so zemiakovou kašou a karfiolom a ružičkovým kelom udusenými na masle. Dobrú chuť.