Rozplývajúce sa mäsko (fotorecept)

Autor receptu: jody

Mäso sa rozplýva v ústach a mám pocit, že asi aj vo vzduchu, lebo obsah pekáča sa vyparil ako gáfor... :-)

10 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäso pokrájame na menšie rezníky, cibuľu na kolieska a slaninu na pásiky.
  2. Do vymastenej zapekacej misy striedavo ukladáme mäso, slaninu a cibuľu. Pôvodne som tam ukladala aj zemiaky nakrájané na kolieska, ale nezmestilo sa mi potom mäso a tak zemiaky skončili v zemiakovej kaši. :-)
  3. Všetko posolíme, pokoreníme, navrch poukladáme hríby (akékoľvek, ja som tentoraz dala zavárané šampióny), nahusto zasypeme kmínom, podlejeme trochou vody, prikryjeme a dáme piecť.
  4. Občas prelievame vrch výpekom a upečieme do mäkka.
  5. No a už len podávame. Napríklad so zemiakovou kašou a karfiolom a ružičkovým kelom udusenými na masle. Dobrú chuť.