Rozhádzané sushi alebo Chirashi zushi

2010 - bez fotky2010, 4. februára 2011
Rozhádzané sushi alebo Chirashi zushi
Foto: 2010

My to tu mame vsetko rozhadzane tak aj prikladam take povodne sushi -zushi. Ktore je asi najpopularnejsie v Japonsku , lebo zalezi uplne od sefkuchara Zobraziť celý popisMy to tu mame vsetko rozhadzane tak aj prikladam take povodne sushi -zushi. Ktore je asi najpopularnejsie v Japonsku , lebo zalezi uplne od sefkuchara -alebo domacej kucharky co tam prilozi .Takze do misky poukladane v nasom pripade zmes varenych a surovych prisad a to sa potom vola "Gomokuzushi ".

15 minut minút
príprava

Suroviny

  sushi kvalita
 cerstva
 nakladana
 velke predvarene
 nakladany na kyslo
 menšia japonska
 japonsky
 japonska




Postup

  1. 1

    Toto je len inspiracia , ze sushi nemusia byt take zrolovane ale aj takto poukladane , surovinam sa medze nekladu a mnozstvo kazdy podla seba. Su to ale drahe sushi lebo len tie najkvalitnejsie cerstve suroviny sa pouzivaju. My sme to pripravovali na narodeniny pre oslavenca co mam velmi rad sushi ako prekvapenie.

  2. 2

    Ryzu na sushi si dame uvarit a ochladime podla navodov ,( je ich tu viac prilozenych na vareche). Z ryze urobime peknu "postielku" na oblozenie. Urobit taketo sushi treba super ostry noz , aby rez bol uplne cisty , hladky a neroztrhany, zubaty. Takze nabruste noz na maximum.Japonci su na noze velky odbornici .

  3. 3

    Lososove filety na porcujeme na platky cca. 3-4 mm tak isto naporcujeme cerstve filety z makrely. Predvarene krevety roztvorime a otvorime na "motylika" , vyberieme crievko a omyjeme. Ugrilovanu chobotnicu nakrajame na platky. Na kyslo nalozeneho uhora ( velmi podobne chutovo ako nase zavinace len trochu jemnejsie ) tiez nakrajame na tensie platky2-3 mm. Omeletu nakrajame na platky ,( slovensku na sliziky ). Riasy kombu nasekame na drobno a poukladame na ryzu a posypeme troskou sezamovych semienok a zacneme ukladat suroviny tak aby nam farby pekne vychadzali omeleta zlta, losos cerveny , makrela bledo ruzova, chobotnica biela , kreveta ruzova a uhor strieborny.... Nakoniec povkladame nalozeny zazvor ,na jemno nakrajana uhorka, trosku chrenu wasabi a prizdobime vajickami z lososa ( jasne ze nesmie chybat citron na chut.) Do samostatnej misky si dame dobru sojovu omacku najlepsie japonsku Kikkoman. Pre tych co mozu sushi , tak Chirashi Zushi je jedno z tych najlepsich.

    Rozhádzané sushi alebo Chirashi zushi - obrázok 3

Diskusia k receptu

ursula4
určite chutné,ale veľmi náročné na cudzokrajné suroviny ,takže si môžem nechať zájsť chuť
jerica
nádhera, to je mňamka mňamková , hneď by som sa pustila do toho!!!
evanaaa
No, ak by si ma ponúkol hotovým jedlom, ešte by to šlo, takto si to väčšina z nás len prečíta apredstaví. Tiež sa mi to zdá trošku náročné na prípravu, viec úkonov, a treba mať aj prax. Takže - chválim a zostávam len pri tej predstave.
tizian1cat
To je dobre, že už znovu varíš. Suši nemám rada, ale tie ingrediencie ti tíško závidím, tie potvory by som zjedla raz-dva-tri...:-)))
2010
Recept je v podstate ten isty ale daktore suroviny sa menia co je prave najcerstvejsie preto v tejto variante je aj uhor a scallops
( musle sv. jakuba ).Je to sushi pre tych co nechcu rolovat ale... je to draha verzia.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia