Vyprážané banány

2010 - bez fotky2010, 6. januára 2011
Vyprážané banány
Foto: 2010

Co s prezretymi bananami ? Tie cierne su tiez dobre ... Spravit z nich lacny rychly vyborny dezert Kuih Kodok tak ako dakde na Zobraziť celý popisCo s prezretymi bananami ? Tie cierne su tiez dobre ... Spravit z nich lacny rychly vyborny dezert Kuih Kodok tak ako dakde na uliciach juznej azie.

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 skoro zrele
1 hrncek
3/4 lyzicky
1/2 lyzicky
1 lyzicka




Postup

  1. 1

    My sme mali take nezvykle cervene ktore su sladsie a trochu chutia po malinach, ale aj tie klasicke su super.Banany roztlacime vidlickou na pyre.Muku preosejeme pridame k nej prasok do peciva, trosku soli a cukru , premiesame a pridame k bananovemu pyre a poriadne zmiesame. Cesticko odlozime na 15 minut do ladnicky. Tento recept je bez vajiciek ale su varianty aj s vajickami a troskou kokosoveho mlieka.

    Vyprážané banány - obrázok 1
  2. 2

    Do horuceho oleja pomocou dvoch lyzic vyberieme davku ktoru opatrne z nizka vlozime do oleja.Ja som daval do menej oleja tak nam vysli male lievance v azii ich davaju do vela oleja a viac muky a maju skor gulky. Pridame tolko aby sa nam olej nepodchladil. Oprazime z obidvoch stran do zlatista. Odlozime na papierovu servitku.

  3. 3

    Servirujeme s dobrym pudingom a posypeme vsetko skoricou. Vyskusajte budete prekvapeny.Za malo penazi super dobrota.

Diskusia k receptu

dajanca
to musí byť lahôdka....vyskúšam....vďaka za tip
wevewe
oooo super. poznam vyprazane banany v cesticku, ale toto vyzera este lepsie ;-)
bambitka
Nooooo,tak uz viem co budem robit s prezretymi bananmi.Supeer:))))))
lybia
Tak to sa mi páči, nikdy neviem čo zo zrelými banánmi
babidka
stacia mi tie vyprazane banany a budem spokojna:-)
malinka711
no tak u nás doma sa nestáva že by banány zhnedli ...... môj brat ich vždy zje skôr ako si všimnem že nejaké máme ....... ale ak sa mi podarí, tak pred ním nabudúce nejaké ukryjem a potom sa uvidí :D:D
babav
@2010 , u nas ich volame "fritters" a mozno ich robit aj
s jablkami,kukuricou,alebo ovocim ci zeleninou podla chuti ;-)
lucylee
@2010 čo je to za omáčka ako príloha?V strede medzi banánmi, inak vyzerá to mňamkovo..mňa napadlo, že by sa ešte mohli poliať medom alebo javorovým sirupom, ale neviem, či by to už nebolo moc sladké
sovka62
U nás banány stíhame zjesť a máme radi hlavne tie zrelé, ale toto vyzerá tak lákavo že ich nabudúce kúpim viac a vyskúšam.
evanaaa
Teeda, také banány som ešte nevidela, prečo ich nenosia aj k nám. Ale táto pochúťka sa oplatí vyskúšať, musím počkať, kým kúpim banány.
lucylee
@2010 dík, zle som prečítala rcp, máš to tam napísané :-)
robila som v piatok večer, použila som naše klasické banány, je to fantastický dezert, podávali sme s banánovým pudingom a dala som viac cukru
jerica
vynikajúce:--)) skoro vždy zostanú banány čo nemá kto dojesť,len sa prekladajú z misky na misku, nič lepšie ako tvoj recept. KK