Rizoto z Kalábrie (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Dnes som potrebovala niečo rýchle navariť, napokon to nebolo až tak rýchle :) Veľmi chutná kombinácia kuracích pŕs, paprík, ryže a červeného vína, recept koluje po internete.

30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Čo potrebujeme. Najlepšie si je všetko dopredu pokrájať.
  2. Na masle, oleji/masti alebo kombinácii opražíme cibuľku do sklovita, pridáme kuracie mäso, opražíme zo všetkých strán. Pridáme papriky, tiež opražíme.
  3. Pridáme ryžu, opražíme, vo víne rozmiešame pretlak, mletú papriku, karí korenie, vlejeme k mäsu. Pridáme rozmarín. Zalejeme cca polovicou vývaru a nezakryté na miernom ohni varíme a premiešavame. Postupne pridávame zvyšný vývar, premiešavame, má to tendenciu sa pripaľovať. Varíme, kým ryža zmäkne, stačí na skus, ona dôjde.
  4. Pridáme scedený hrášok, dosolíme, okoreníme, doštipľavíme, podávame. Je to naozaj veľmi chutné a je toho veľa, tak pre regiment :)
  5. Budem rada, ak vyskúšate, dobrú chuť :)