Rizoto z Kalábrie (fotorecept)
Autor receptu: mariamka
Dnes som potrebovala niečo rýchle navariť, napokon to nebolo až tak
rýchle :) Veľmi chutná kombinácia kuracích pŕs, paprík, ryže a červeného
vína, recept koluje po internete.
Postup
- Čo potrebujeme. Najlepšie si je všetko dopredu pokrájať.
- Na masle, oleji/masti alebo kombinácii opražíme cibuľku do sklovita, pridáme kuracie mäso, opražíme zo všetkých strán. Pridáme papriky, tiež opražíme.
- Pridáme ryžu, opražíme, vo víne rozmiešame pretlak, mletú papriku, karí korenie, vlejeme k mäsu. Pridáme rozmarín. Zalejeme cca polovicou vývaru a nezakryté na miernom ohni varíme a premiešavame. Postupne pridávame zvyšný vývar, premiešavame, má to tendenciu sa pripaľovať. Varíme, kým ryža zmäkne, stačí na skus, ona dôjde.
- Pridáme scedený hrášok, dosolíme, okoreníme, doštipľavíme, podávame. Je to naozaj veľmi chutné a je toho veľa, tak pre regiment :)
- Budem rada, ak vyskúšate, dobrú chuť :)