Rissoni so špargľou a rukolou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Vodu zlejeme a cestoviny premiešame s olivovým olejom. Špargľu očistíme a uvaríme v zeleninovom vývare s kúskom masla max 3-4 minúty. Potom nakrájame. Na panvici orestujeme do mäkka najemno nakrájanú cibuľku, pridáme cesnak a necháme speniť.
  2. Zastrekneme vínom, pridáme vývar a necháme krátko povariť a zredukovať. Pridáme cestoviny, premiešame, dochutíme a nakoniec pridáme maslo a vytvoríme krémovú konzistenciu. Pridáme rukolu so špargľou. Pokvapkáme olivovým olejom a prípadne posolíme.
  3. Náš tip: Syr Grana Padano sa často prirovnáva k parmezánu. Líšia sa spôsobom produkcie a lokalitou. Dnes sa Grana Padano vyrába zásadne v oblastiach Veneto, Trentino, Piemont a Lombardia.