Foto: klaura
Toto je recept na talianske rizoto, ktoré som robila podľa Emanuela Ridi-ho ... výborné, jednoduché, krémové, voňavé, vhodné na ľahký obed či večeru ...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si ryžu vhodnú na rizotto, najlepšie ryžu Arborio a dobré suché vínko.
-
2
sušené hríby namočíme do vody na cca 30 minút
-
3
do kastróla dáme maslo a trochu olivového oleja
-
4
Osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku a pridáme NEPREMYTÚ !!! ryžu.
-
5
Ryžu premiešame, chvíľu popražíme, zalejeme vývarom, (po vrch ryže) po chvíli pridáme scedené huby, soľ a víno. Za stáleho miešania udusíme ryžu do mäkka, to je asi 20 minút. Podlejeme vždy, keď sa tekutina temer vyvarí.
-
6
Nakoniec zjemníme maslom a pridáme strúhaný parmazán. Podľa chuti dosolíme a dobre zamiešame. Vďaka syru bude rizotto ešte krémovejšie ...
taktiež dobrá značka ryže, Alfieri