Risotto con funghi, teda s hubami (fotorecept)

Autor receptu: klaura

Toto je recept na talianske rizoto, ktoré som robila podľa Emanuela Ridi-ho ... výborné, jednoduché, krémové, voňavé, vhodné na ľahký obed či večeru ...

4
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si ryžu vhodnú na rizotto, najlepšie ryžu Arborio a dobré suché vínko.
  2. sušené hríby namočíme do vody na cca 30 minút
  3. do kastróla dáme maslo a trochu olivového oleja
  4. Osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku a pridáme NEPREMYTÚ !!! ryžu.
  5. Ryžu premiešame, chvíľu popražíme, zalejeme vývarom, (po vrch ryže) po chvíli pridáme scedené huby, soľ a víno. Za stáleho miešania udusíme ryžu do mäkka, to je asi 20 minút. Podlejeme vždy, keď sa tekutina temer vyvarí.
  6. Nakoniec zjemníme maslom a pridáme strúhaný parmazán. Podľa chuti dosolíme a dobre zamiešame. Vďaka syru bude rizotto ešte krémovejšie ...