Risotto con funghi, teda s hubami (fotorecept)
Autor receptu: klaura
Toto je recept na talianske rizoto, ktoré som robila podľa Emanuela Ridi-ho ... výborné, jednoduché, krémové, voňavé, vhodné na ľahký obed či večeru ...
4 porcie |
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si ryžu vhodnú na rizotto, najlepšie ryžu Arborio a dobré suché vínko.
- sušené hríby namočíme do vody na cca 30 minút
- do kastróla dáme maslo a trochu olivového oleja
- Osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku a pridáme NEPREMYTÚ !!! ryžu.
- Ryžu premiešame, chvíľu popražíme, zalejeme vývarom, (po vrch ryže) po chvíli pridáme scedené huby, soľ a víno. Za stáleho miešania udusíme ryžu do mäkka, to je asi 20 minút. Podlejeme vždy, keď sa tekutina temer vyvarí.
- Nakoniec zjemníme maslom a pridáme strúhaný parmazán. Podľa chuti dosolíme a dobre zamiešame. Vďaka syru bude rizotto ešte krémovejšie ...