Ríbezle ako brusnice

brigitaBrigita, recept pridal: 5. marca 2010 16:46Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

Rýbezle škoricu a klinčky s cukrom uvaríme , hneď dáme do menších pohárov a 10 miút sterilizujeme.

Podávame k divine, varenému masu, sviečkovej alebo ako ja na puding, namiesto kompotu.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

3 komentáre k receptu
  • haninka, 6. marca 2010 o 08:24
    Sú naoaj veľmi dobré. Len ja ich predtým prelejem vodou s octom/ netuším prečo, snáď aby viac pripomínali brusnice/ a po uvarení ich otočím hore dnom. Nesterilizujem.


  • jozefj, 6. marca 2010 o 10:03
    Ja dávam ešte 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1/2 dl octu , nesterilizujem ,varím 20 minút. Nie sú sice ako brusnice ale sú dobre.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 1 komentárov)
  • sracz, 6. marca 2010 o 17:46
    Srdečne pozdravujem všetkých "feinschmekrov" diviny. Túto prílohu pripravujem podobným spôsobom aj ja. Naviac, si tu v Iowa Des Moines môžeme pochutnať aj na cranberry (podľa informácií z Košíc u nás rastie niekde na Liptove /Važecké Lúky?/ pod názvom žieravica močiarna); všetky bobuľoviny v angličtine, teda aspoň väčšina, končia na ... berry. Cranberry zvyknem miešať s blueberry (božské slovenské čučoriedky) a veruže tento džemík je super pod nadstavovaný krém do "narodeninovskej" orechovej torty. Bars fajne_prudko jedlé! Tiež aj ja nesterilizujem, ale hneď za horúca nalievam do fliaš. Dobrú chuť, veľa dobrých nápadov a dozdziveňa - Ferry_Srácz (t. j. košický chalan)!



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc vo Fínsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Nadez o fínskej Veľkej noci.

Veľká noc vo Francúzsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z krajiny galského kohúta píše Sisok.

Veľká noc v Bulharsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Alex37 píše o bulharskej Veľkej noci.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist