Ríbezle ako brusnice

brigitaBrigita, recept pridal: 5. marca 2010 16:46Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Rýbezle škoricu a klinčky s cukrom uvaríme , hneď dáme do menších pohárov a 10 miút sterilizujeme.

2

Podávame k divine, varenému masu, sviečkovej alebo ako ja na puding, namiesto kompotu.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • haninka, 6. marca 2010 o 08:24
    Sú naoaj veľmi dobré. Len ja ich predtým prelejem vodou s octom/ netuším prečo, snáď aby viac pripomínali brusnice/ a po uvarení ich otočím hore dnom. Nesterilizujem.


  • jozefj, 6. marca 2010 o 10:03
    Ja dávam ešte 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1/2 dl octu , nesterilizujem ,varím 20 minút. Nie sú sice ako brusnice ale sú dobre.


  • sracz, 6. marca 2010 o 17:46
    Srdečne pozdravujem všetkých "feinschmekrov" diviny. Túto prílohu pripravujem podobným spôsobom aj ja. Naviac, si tu v Iowa Des Moines môžeme pochutnať aj na cranberry (podľa informácií z Košíc u nás rastie niekde na Liptove /Važecké Lúky?/ pod názvom žieravica močiarna); všetky bobuľoviny v angličtine, teda aspoň väčšina, končia na ... berry. Cranberry zvyknem miešať s blueberry (božské slovenské čučoriedky) a veruže tento džemík je super pod nadstavovaný krém do "narodeninovskej" orechovej torty. Bars fajne_prudko jedlé! Tiež aj ja nesterilizujem, ale hneď za horúca nalievam do fliaš. Dobrú chuť, veľa dobrých nápadov a dozdziveňa - Ferry_Srácz (t. j. košický chalan)!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist