Ríbezle ako brusnice

brigitaBrigita, recept pridal: 5. marca 2010 16:46Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Rýbezle škoricu a klinčky s cukrom uvaríme , hneď dáme do menších pohárov a 10 miút sterilizujeme.

2

Podávame k divine, varenému masu, sviečkovej alebo ako ja na puding, namiesto kompotu.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • haninka, 6. marca 2010 o 08:24
    Sú naoaj veľmi dobré. Len ja ich predtým prelejem vodou s octom/ netuším prečo, snáď aby viac pripomínali brusnice/ a po uvarení ich otočím hore dnom. Nesterilizujem.


  • jozefj, 6. marca 2010 o 10:03
    Ja dávam ešte 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1/2 dl octu , nesterilizujem ,varím 20 minút. Nie sú sice ako brusnice ale sú dobre.


  • sracz, 6. marca 2010 o 17:46
    Srdečne pozdravujem všetkých "feinschmekrov" diviny. Túto prílohu pripravujem podobným spôsobom aj ja. Naviac, si tu v Iowa Des Moines môžeme pochutnať aj na cranberry (podľa informácií z Košíc u nás rastie niekde na Liptove /Važecké Lúky?/ pod názvom žieravica močiarna); všetky bobuľoviny v angličtine, teda aspoň väčšina, končia na ... berry. Cranberry zvyknem miešať s blueberry (božské slovenské čučoriedky) a veruže tento džemík je super pod nadstavovaný krém do "narodeninovskej" orechovej torty. Bars fajne_prudko jedlé! Tiež aj ja nesterilizujem, ale hneď za horúca nalievam do fliaš. Dobrú chuť, veľa dobrých nápadov a dozdziveňa - Ferry_Srácz (t. j. košický chalan)!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist