Ríbezle ako brusnice

brigitaBrigita, recept pridal: 5. marca 2010 16:46Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Rýbezle škoricu a klinčky s cukrom uvaríme , hneď dáme do menších pohárov a 10 miút sterilizujeme.

2

Podávame k divine, varenému masu, sviečkovej alebo ako ja na puding, namiesto kompotu.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • haninka, 6. marca 2010 o 08:24
    Sú naoaj veľmi dobré. Len ja ich predtým prelejem vodou s octom/ netuším prečo, snáď aby viac pripomínali brusnice/ a po uvarení ich otočím hore dnom. Nesterilizujem.


  • jozefj, 6. marca 2010 o 10:03
    Ja dávam ešte 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1/2 dl octu , nesterilizujem ,varím 20 minút. Nie sú sice ako brusnice ale sú dobre.


  • sracz, 6. marca 2010 o 17:46
    Srdečne pozdravujem všetkých "feinschmekrov" diviny. Túto prílohu pripravujem podobným spôsobom aj ja. Naviac, si tu v Iowa Des Moines môžeme pochutnať aj na cranberry (podľa informácií z Košíc u nás rastie niekde na Liptove /Važecké Lúky?/ pod názvom žieravica močiarna); všetky bobuľoviny v angličtine, teda aspoň väčšina, končia na ... berry. Cranberry zvyknem miešať s blueberry (božské slovenské čučoriedky) a veruže tento džemík je super pod nadstavovaný krém do "narodeninovskej" orechovej torty. Bars fajne_prudko jedlé! Tiež aj ja nesterilizujem, ale hneď za horúca nalievam do fliaš. Dobrú chuť, veľa dobrých nápadov a dozdziveňa - Ferry_Srácz (t. j. košický chalan)!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Igorove prsia
Odborná degustácia vín k 20. ročníku Vínnych trhov Pezinok je za nami. Päť komisií prehodnotilo takmer päťsto vín za dva dni.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Marjeta Kosec: Kúsok Slovinska v Prahe
Hoci Slovinsko zaberá plochu, ktorá je menšia ako polovica Slovenska, vďaka vplyvom okolitých štátov je jeho gastronómia nesmierne pestrá. Na Slovensku ešte slovinskú reštauráciu nemáme, zato v Prahe je jedna, ktorú sa oplatí navštíviť.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 14/2015: Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl Veľká noc - dobroty na sviatočný stôl
Časopis Varecha v štvrtok 2. apríla v denníku Pravda.


TOPlist