Rezy Kardinál (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Zákusok,ktorý u nás nesmie chýbať na sviatočnom stole,ani na tom veľkonočnom...Jednoduchá príprava,ale chutný chuťový zážitok...Skúšala som aj verziu s jahodovým džemom,čučoriedkami a karamelovou šľahačkou,ale táto verzia je podľa mojej rodiny tá najlepšia...

8-10
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia,žľtky a kryštálový cukor vyšľaháme.Pridáme polohrubú múku.Dobre premiešame.
  2. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh,do hotového snehu zašľaháme práškový cukor.
  3. Na plech na pečenie dáme papier na pečenie.Dvom sáčkom na mrazenie odstrihneme rožky,tak,aby sme mohli do rožkov dať zdobiace špičky.
  4. Do jedného vrecka naberieme bielkové cesto,do druhého žľtkové cesto.
  5. Na plech nastriekame jedno cesto z medzerami.Do medzier striekame druhé cesto.
  6. Minieme obe cestá na jeden plech.
  7. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 10 minút.Necháme vychladnúť.
  8. Vyšľaháme šľahačku aj zo stužovačmi.
  9. Cesto rozrežeme po dľžke na polovice.Jednu časť natrieme slivkovým lekvárom,naň natrieme šľahačku.
  10. Na šľahačku položíme druhé cesto.Poprášime práškovým cukrom.Zákusok skladujeme v chladničke.
  11. Ešte som robila varianty:namiesto slivkového lekváru-jahodový,potom čučoriedkový džem a čučoriedky do šľahačky,a karamelový variant-ten bol zo slivkovým lekvárom a karamelovou šľahačkou-100 g kryštálového cukru upáliť na karamel,zaliať smotanami,vychladiť a na druhý deň vyšľahať.ale tento je podľa nás najchutnejší.