Rezy Kardinál (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Zákusok,ktorý u nás nesmie chýbať na sviatočnom stole,ani na tom
veľkonočnom...Jednoduchá príprava,ale chutný chuťový zážitok...Skúšala som aj verziu
s jahodovým džemom,čučoriedkami a karamelovou šľahačkou,ale táto verzia je podľa
mojej rodiny tá najlepšia...
8-10 porcií |
30 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Vajcia,žľtky a kryštálový cukor vyšľaháme.Pridáme polohrubú múku.Dobre premiešame.
- Bielky vyšľaháme na tuhý sneh,do hotového snehu zašľaháme práškový cukor.
- Na plech na pečenie dáme papier na pečenie.Dvom sáčkom na mrazenie odstrihneme rožky,tak,aby sme mohli do rožkov dať zdobiace špičky.
- Do jedného vrecka naberieme bielkové cesto,do druhého žľtkové cesto.
- Na plech nastriekame jedno cesto z medzerami.Do medzier striekame druhé cesto.
- Minieme obe cestá na jeden plech.
- Pečieme vo vyhriatej rúre asi 10 minút.Necháme vychladnúť.
- Vyšľaháme šľahačku aj zo stužovačmi.
- Cesto rozrežeme po dľžke na polovice.Jednu časť natrieme slivkovým lekvárom,naň natrieme šľahačku.
- Na šľahačku položíme druhé cesto.Poprášime práškovým cukrom.Zákusok skladujeme v chladničke.
- Ešte som robila varianty:namiesto slivkového lekváru-jahodový,potom čučoriedkový džem a čučoriedky do šľahačky,a karamelový variant-ten bol zo slivkovým lekvárom a karamelovou šľahačkou-100 g kryštálového cukru upáliť na karamel,zaliať smotanami,vychladiť a na druhý deň vyšľahať.ale tento je podľa nás najchutnejší.