Foto: stefanm
Inšpiroval ma recept v knihe "Recepty zo Života č.9",str.37 , ktorý som si upravil a s výsledkom som bol veľmi spokojný.Prekvapilo ma netradičné zloženie Zobraziť celý popisInšpiroval ma recept v knihe "Recepty zo Života č.9",str.37 , ktorý som si upravil a s výsledkom som bol veľmi spokojný.Prekvapilo ma netradičné zloženie chutí bravčového a rybacieho mäsa.Doporučujem vyskúšať.Je ro príjemna zmena.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg, alebo stehno |
|
|
|
1 balenie |
|
1 ks, alebo červená cibuľa |
|
|
|
|
|
|
|
2-3 cm |
|
1 PL |
|
(na zahustenie) |
|
1 ČL |
|
4 ks |
|
|
|
Obalené v haldkej |
|
Postup
-
1
Rezne naklepeme,potrieme grilovacou horčicou,mierne osolím,okoreníme a položíme do stredu jeden kúsok slanečkoveho rezu.
-
2
Pridáme nakrájanú cibuľu,preložíme a okraje sklepeme.
-
3
Opečieme na rozpálenom oleji,podlejeme vývarom (vodou) a udusíme.
-
4
Udusené vyberieme a odložíme do tepla.(Ja dávam do spálne pod perinu !)
-
5
Výpek precedíme,pridáme sardelovu pastu,nadrobno nakrájany koriander a zahustíme lyžičkou solamylu rozpusteného v troche studenéj vody.
-
6
Krátko povaríme a zjemníme maslom.
-
7
Zemiaky nahrubo nastúhame a ochtíme trochou vegety.
-
8
Na oleji vypražíme ako placky.
-
9
Mäso priečne nakrájame,pridáme sardelové očko ,prelejeme omáčkou a podávame s plackami,paprikovou restovanou ryžou a zeleninovou prílohou.K tomu mi fakt nepasovalo pivo tak som si doprial pohár vínka :)
Diskusia k receptu