Rezne so sardelami
Autor receptu: stefanm
Inšpiroval ma recept v knihe "Recepty zo Života č.9",str.37 , ktorý som si upravil a s výsledkom som bol veľmi spokojný.Prekvapilo ma netradičné zloženie chutí bravčového a rybacieho mäsa.Doporučujem vyskúšať.Je ro príjemna zmena.
20 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Rezne naklepeme,potrieme grilovacou horčicou,mierne osolím,okoreníme a položíme do stredu jeden kúsok slanečkoveho rezu.
- Pridáme nakrájanú cibuľu,preložíme a okraje sklepeme.
- Opečieme na rozpálenom oleji,podlejeme vývarom (vodou) a udusíme.
- Udusené vyberieme a odložíme do tepla.(Ja dávam do spálne pod perinu !)
- Výpek precedíme,pridáme sardelovu pastu,nadrobno nakrájany koriander a zahustíme lyžičkou solamylu rozpusteného v troche studenéj vody.
- Krátko povaríme a zjemníme maslom.
- Zemiaky nahrubo nastúhame a ochtíme trochou vegety.
- Na oleji vypražíme ako placky.
- Mäso priečne nakrájame,pridáme sardelové očko ,prelejeme omáčkou a podávame s plackami,paprikovou restovanou ryžou a zeleninovou prílohou.K tomu mi fakt nepasovalo pivo tak som si doprial pohár vínka :)