Rezne s chutnou omáčkou
Autor receptu: podravka
Komerčný recept<br />Z obyčajných hovädzích rezňov vytvoríte vďaka mrkve, zeleru a rozmarínu krásne voňavé jedlo, ktoré si vychutnajte
v príjemnej spoločnosti vašich priateľov a známych.
Postup
- Na zmesi masla a olivového oleja opražíme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak a pražíme, dokým nebude cibuľa sklovitá a cesnak nepustí peknú vôňu.
- Rezne zľahka osolíme, okoreníme, dáme ich na panvicu k cibuli a cesnaku a opečieme z oboch strán.
- Podlejeme trochou teplej vody a dusíme, dokým mäso trošku nezmäkne.
- Pridáme nakrájanú mrkvu, zeler, rozmarín a hovädzí bujón.
- Podlejeme vínom a vodou, prikryjeme a ďalej dusíme, dokým mäso úplne nezmäkne.
- Teplé rezne podávame s omáčkou a uvarenými haluškami.