Rezne s chutnou omáčkou

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br />Z obyčajných hovädzích rezňov vytvoríte vďaka mrkve, zeleru a rozmarínu krásne voňavé jedlo, ktoré si vychutnajte v príjemnej spoločnosti vašich priateľov a známych.

4
porcie
90 minút
príprava

Postup

  1. Na zmesi masla a olivového oleja opražíme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak a pražíme, dokým nebude cibuľa sklovitá a cesnak nepustí peknú vôňu.
  2. Rezne zľahka osolíme, okoreníme, dáme ich na panvicu k cibuli a cesnaku a opečieme z oboch strán.
  3. Podlejeme trochou teplej vody a dusíme, dokým mäso trošku nezmäkne.
  4. Pridáme nakrájanú mrkvu, zeler, rozmarín a hovädzí bujón.
  5. Podlejeme vínom a vodou, prikryjeme a ďalej dusíme, dokým mäso úplne nezmäkne.
  6. Teplé rezne podávame s omáčkou a uvarenými haluškami.