Red muffiny - muffiny z červenej repy

katusqa - fotkakatusqa, 2. mája 2014
Red muffiny - muffiny z červenej repy
Foto: katusqa

Ospravedlňujem sa za kvalitu foto ale nemala som doma zrkadlovku tak som to musela fotiť s mobilom.

33
porcií
15 minút
príprava
18 minút
na 175 °C

Suroviny

500 g
360 g
2 ks
2 ČL
1 ČL
1 ČL
240 g
2 ks
120 ml
60 g
5 ks
700 g uvarená a ošúpaná




Postup

  1. 1

    Uvarenú a ošúpanú repu s olejom rozmixujeme v robote na hladké pyré, pridáme jogurt, maslo, vajcia, vanilku a mixujeme dokým sa zmes nespojí.

    Red muffiny - muffiny z červenej repy - obrázok 1
  2. 2

    Múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, cukor, kakao a soľ vo väčšej miske dobre zmiešame. Obe zmesi spolu dobre vymiešame a rozdelíme do formičiek.

    Red muffiny - muffiny z červenej repy - obrázok 2
  3. 3

    Muffiny pečieme vo vyhriatej rúre na 175°C cca 15-20minút. Ja som ich piekla 18 minút.

Diskusia k receptu

kukulienka71
Fotka je pekná,si šikulka,to si ty vymyslela,ten recept? V bode 1 som si najprv myslela,že sa mixuje v práci:-))),aj som sa potom na sebe zasmiala,čo ma to napadá...ukladám a budem piecť na plechu,vďaka!
katusqa
Nakoľko som raz už mala možnosť ochutnať muffiny z červenej repy a boli veľmi chutné tak som hľadala recept na internete a inšpirovala som sa jedným receptom :-) Síce nie sú také aké som už chutnala pretože boli viac červené a tieto moje sú viac "čokoládové" možno menej kakaa alebo žiadne neviem :-/ Nemusím veľmi červenú repu, resp. ju vôbec neobľubujem ale takto ... ani som ju necítila :-)
safran
koľko to bolo plechov? nejako mi to nevychádza, lebo 33 nie je žiadny násobok plechu, ktoré poznám, nezjedla si 3? alebo nevydalo? :-)
katusqa
To biele šľahačka ale taká čo ked som ju nastriekala na muffin sa hned rozdžabla ale sestra povedala, že to vyzerá dobre, ako nejaká poleva :-D

Tak ja som robila do formy s 12 muffinami so šírkou 7cm a výškou 3cm. Možno ak by som dávala cesto do väčších formičiek tak by mi to vyšlo ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia