Recyklované buchtičky fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 6. decembra 2012

Ako sa dá využiť každý kúsok nášho chlebíka.

7
porcií
120 minút
príprava

Suroviny

 teplá skoro horúca




Postup

  1. 1

    Toto sú suroviny.

    Recyklované buchtičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Naschval som neudala množstvo preto lebo nikdy neviete koľko Vám ostane suchého chlebíka.Mne napríklad ostalo asi 10 cm chlebíka ale bol to chlebík pod názvom dláň a to je skoro ako bageta. Pokrájala som ho a dala do teplej skorej horúcej vody aby sa rozmočil.Zatiaľ sa mi urobil kvások asi 1/2 kocky som použila. Potom som trochu chlebík vyžmýkala a pridávala som hladkú múku tak aby mi vzniklo hustejšie cestíčko do ktorého som na koniec pridala kvások.Nebojte sa keď je cesto hustejšie keď kvások pridáte ono dostane svoj tvar.

    Recyklované buchtičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nechala som ho vykysnúť jednu hodinu.

    Recyklované buchtičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Urobila som také podlhovasté buchtičky a dva krát som ich prestrihla a posolila hrubozrnnou morskou soľou. Vyšlo mi sedem kusov.

    Recyklované buchtičky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dala som ich piecť do predhriatej rúry na 175 stupňov a piekla jednu hodinu.

    Recyklované buchtičky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A takto vypadajú - a prečo recyklované? Lebo som použila suchý chlebík čo možno niekto kto ho už nemá komu dať výhodí do koša a tu je príklad ako sa ešte dá použiť a spapať. Buchtičky boli výborné chrumkavé.

    Recyklované buchtičky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A takto vypadali prekrojené.

    Recyklované buchtičky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

helca103
@sonulienka tie sú prenádherné, veru tak ako píšeš treba využiť všetko. Takto som chlebík ešte nepiekla ale určite skúsim,lebo pečivo a chlieb si pečiem veľmi často.
sonulienka
Ďakujem Vám za komentíky a boli fakt výborné na raňajky sme ich spapali chutili nám s manželom.
ariela6
sonulienka ako si prišla na tento super napad čitam a cela som udivena fakt dobre može to byt hoc aky chlebik že myslim s obchodu
ancicka
Páči sa mi a to i názov.No ja asi takto piecť nebudem,lebo čo sa nám zvýši,tak to manžel suší pre kozičku.Ale predsa si rcp. uložím,lebo nikdy nevieš!?
pivonka
To je výborný nápad. Na tej prekrojenej buchtičke je vidieť, aké sú vydarené.
sonulienka
@ariela6 včera večer som trochu pobehala po nete a tam som na tento recept narazila a celkom sa mi hodil tak som ho na raňajky hneď aj vyskúšala a vyšlo to. Pravdaže može byť chlebík aký doma máš na tom nezáleží veď aj ten moj bol s obchodu.
marijanka712
@sonulieka super nápad velmi sa mi tvoja reklácia páči aj u nás niekedy sa toho zvyši nosím susedke pre sliepočky a potom mám zopár vajíčok, ale niekedy by som aj takto skúsila reciklovať ako ty pretože je to super nápad hodnotím ho na recep pre bohatstvo 1*****
sonulienka
@ancicka ďakujem to bolo strašne dávno keď som to vyšívala @pivonka ďakujem ja som sama bola zvedavá aké budú ale som bola naozaj milo prekvapená boli chrumkavé a výborné.
izabella929
no to je nápad za milión.-) vyrobiť zo starého pečivka nové čerstvé...) úžasnééééé.-)
klaura
1***
krásny a užitočný receptík ... určite využijem ... :)
dajanca
veru veľmi užitočný recept... určite vyskúšam... vďaka zaň :-)
vanilka111
jeeeežiško,to musím vyskúšať,pečiem svoj chlebík často a aj nám dakedy ostane...ďakujem :-))
slavka11
u nas sa tiez recykluje vsetko aj chlebik. Ked upecien cerstvy a z predchadzajuceho zvysi kusok dam to do mraznicky. Ked uz mam takych kuskov viac tak bud to pouzijem do mleteho masa miesto peciva, alebo urobim chlebove placky ... Nikdy sa nic nevyhodi pokial sa nestane ze to chytilo z nejakeho dovodu skazu
iva63
krásne buchtičky-:) nápad je to vynikajúci , stobodový-:)...určite rcp vyskúšam ďakujem-:)
marikafil
Nápad je to krásny - ale ja chlebík z obchodu ee, lebo aj pekári recyklujú a bohužiaľ, zákazník nikdy nedokáže skontrolovať, či tam náhodou nepoužili aj nejaký plesnivý...Takže ja to možno vyskúšam, ale len z môjho vlastného chlebíka...
gaim
je možné využiť aj starý usušený chlieb?
sonulienka
ďakujem za komentíky @gaim ak ho necháš namočený a dobre omekne,že budeš mocť miesiť tak prečo nie.
afataga
jej super napad, ja vacsinou odhadnem spotrebu chleba, ale obcas ostane, tak vyskusam, suchy som nosila babke pre sliepky, ale babka uz nie je medzi nami, tak len struhanka zostava
orchidea
aj keď mám komu suchý chlebík dávať, recept si ukladám lebo je to výborný nápad a tie buchtičky sú na zjedenie....:) *
tetuska
asi dlháň, lebo je dlhý... výborné využitie...
vanilka111
tak dnes po dopečení @ čistinkyných lupačiek,pôjde do rúry chlebík podľa tohoto receptu. schválne som si narezala pár plátkov z domáceho chlebíka a nechala usušiť, aby som dnes mala na základ ;-)
valeri
Nebola som tri dni na nete a toľko výborných nápadov ........ ukladám
aretta
V tomto počasí sa mi nechcelo do obchodu, tak som vyskúšala. Je výborný :-) S malým sme jeden chlebík zjedli ešte horúci s maslom, fantázia.
aretta
Som zabudla napísať, použila som 1/3 celozrnnej múky. Výborné aj s ňou.
sonulienka
@aretta tak to som rada, že chutili a podarili sa je to tak ako píšeš keď sa Ti nechce alebo Ti niečo príde do toho a nemožeš ísť do obchodu tento receptík je na to ako stvorený vtedy padne dobre.
tatranka
No toto! Príma nápad.To nemá chybu.Hneď by som vyskúšala,len nemám suchý chlebík.Zaujal ma tvoj nápis na udaní receptu / recyklované /,no ohromne !
kukulienka71
@sonulienka , hneď, ako som uvidela tieto podarené buchtičky, ako si ich nazvala, napadlo ma, že by mi ich malá pobrala pre Barbie bábiky ako chlebíky:-DD Páči sa mi tento nápad, iste ho niekedy zrealizujem. Ukladám a ďakujem:-)
sonulienka
@kukulienka71 no vidíš a budeš mať chlebík aj pre Barbie aj pre malinkú. A sú naozaj dobré a využiješ aj takto suchý chlebík. Ja ich zvyknem robiť na raňajky.
jerica
@sonulienka , pri recepte keď si ho pridávala, "boli sme o niečo mladšie", za to sa teším, že aj po čase príde na prevetranie, možno už retro výborný recept :-)
sonulienka
Jarka veru máš pravdu no čo už roky letia ako voda. No ale receptík ostal stále mladý a skús či sa Ti bude páčiť. Pozdravujem Ťa.
ivan14
Taky jsem takhle dělal dalamánky/buchtičky/žemličky, ale teď se mi o starý chlebík starají králíčci, a, marná sláva, pasírovaný přes králíčka je to lepší... :-)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia