Recyklované buchtičky (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Ako sa dá využiť každý kúsok nášho chlebíka.

7
porcií
120 minút
príprava

Postup

  1. Toto sú suroviny.
  2. Naschval som neudala množstvo preto lebo nikdy neviete koľko Vám ostane suchého chlebíka.Mne napríklad ostalo asi 10 cm chlebíka ale bol to chlebík pod názvom dláň a to je skoro ako bageta. Pokrájala som ho a dala do teplej skorej horúcej vody aby sa rozmočil.Zatiaľ sa mi urobil kvások asi 1/2 kocky som použila. Potom som trochu chlebík vyžmýkala a pridávala som hladkú múku tak aby mi vzniklo hustejšie cestíčko do ktorého som na koniec pridala kvások.Nebojte sa keď je cesto hustejšie keď kvások pridáte ono dostane svoj tvar.
  3. Nechala som ho vykysnúť jednu hodinu.
  4. Urobila som také podlhovasté buchtičky a dva krát som ich prestrihla a posolila hrubozrnnou morskou soľou. Vyšlo mi sedem kusov.
  5. Dala som ich piecť do predhriatej rúry na 175 stupňov a piekla jednu hodinu.
  6. A takto vypadajú - a prečo recyklované? Lebo som použila suchý chlebík čo možno niekto kto ho už nemá komu dať výhodí do koša a tu je príklad ako sa ešte dá použiť a spapať. Buchtičky boli výborné chrumkavé.
  7. A takto vypadali prekrojené.