Rebarborový koláč

kejtuska5 - fotkakejtuska5, 26. septembra 2015
Rebarborový koláč
Foto: kejtuska5
15
porcií
80 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
2 PL
180 g
1 ks
3 PL
štipka
250 g
Plnka:
200 g
2 PL
2 PL
360 ml
2 ks celé
2 ČL
2 PL




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto spolu zmiešame a vypracujeme. Cesto uložíme na cca 20 minút do chladničky.

  2. 2

    Rebarboru ošúpeme a nakrájame na kocky. Vložíme do hrnca, pridáme cukor a povaríme asi 10 minút

  3. 3

    Formu o priemeru cca 30 cm vymastíme a vysypeme múkou

  4. 4

    Cesto vyvaľkáme a prenesieme do formy- popicháme vidličkou

  5. 5

    Na cesto pridáme uvarenú rebarboru. Ja som koláč doplnila i mrazenými ríbezlami

  6. 6

    Smotanu, kukuričný škrob, dve vajcia a dve lyžice medu zmiešame mixérom a následne túto hmotu vylejeme na rebarboru

  7. 7

    Koláč pečieme asi hodinu pri teplote 180 st.

Diskusia k receptu

kukulienka71
krehké cesto so smotanovou plnkou je výborné, ešte rebarbora a ríbezle v tom, ukladám, páčia sa mi takéto. Zvyknem počas pečenia zakryť vrch alobalom, aby sa nespálil, keď sa dlho pečie. Tu netreba?
kejtuska5
Kludne mozete, ja som ho piekla celu hodinu a vysledok je ako na obrazku- i ked hnedsi, ale vobec nebol spaleny, treba sledovat :)
dvorka
Škoda že už nie je rebarbora. V budúcom roku koláč skúsim. U nás je rebarborový top. A hodil by sa ukázať aj koláčik v reze. Ináč, tá forma sa mi páči. Mám rada hlinené, aj keď práve v nich sa pečie dlhšie ako v sklenených alebo plechových.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia