Rebarborovo-smotanový koláč

delikatesa - fotkadelikatesa, 12. mája 2012

Koláč je z časopisu Dobré jedlo r. 2010. Keď je sezóna rebarbory vyskúšajte ho, je vynikajúci!

20
porcií

Suroviny

250 g
1 čajová lyžička
125 g
125 g
2
PLNKA:
1 kg
150 g
500 ml
1 vrecúško
1 vrecúško
1
100 g
1 polievková lyžica




Postup

  1. 1

    Múku s kypriacim práškom preosejeme do misy, pridáme pokrájané studené maslo, cukor a vajcia. Rýchlo spracujeme cesto, zabalíme do fólie a na 1/2 hod dáme do chladničky.

  2. 2

    Rebarboru umyjeme, olúpeme, nakrájame asi na 2 cm kúsky posypeme 50g cukru a 1 PL múky-premiešame.

  3. 3

    Smotanu zmiešame so zvyšným cukrom, puding. práškom, vajcom a vanilkovým cukrom.

  4. 4

    Na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto a preložíme na plech. Rebarboru rozložíme na cesto a zalejeme smotanovou hmotou. Povrch posypeme mandľovými lupienkami a vložíme do vyhriatej rúry na 180/190 C. Pečieme asi 30 min. Pozn. ja namiesto masla do cesta pridávam Heru. Cesto si vždy dovaľkám v plechu.Plech si vždy vymastím a posypem múkou.Tento koláč neodporúčam piecť na tefl.fólii.

Diskusia k receptu

irenaw
rebarborové recepty mám veľmi rada, ukladám. nepridáš aj recept na džem, ktorý si spomenula v diskusii? rebarborový so zázvorom robievam, ale mätu som nedávala, skúsila by som. aj približné množstvá stačia, nemusí byť celý recept :-).
valeri
Škoda, že si nedala foto, ale určite je dobrý. Rebarboru mám v záhrade, džem som už varila, teraz vyskúšam Tvoj koláč.
delikatesa
Pridala som recept na rebarborovú marmeládu. Cukru dávam menej, zdá sa mi príliš moc a na moju chuť bol prvy x prisladký. Kandizovaný zázvor kúpite v bio potravinách.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia