Ravioly plnené hríbmi
Miroslav Heredoš
šéfkuchár reštaurácie Va Bene v Bratislave, 8. septembra 2013
šéfkuchár reštaurácie Va Bene v Bratislave, 8. septembra 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z múky, žĺtkov a oleja vytvoríme husté cesto, ktoré poriadne vymiesime a necháme odpočívať v chladničke. Po hodine vyberieme, rozvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme štvorce. Dvojice naplníme a okraje stlačíme.
- 2
Plnka: Sušené hríby krátko obvaríme v horúcej vode, precedíme a nasekáme na malé kúsky. Fenikel nakrájame nadrobno a zmiešame s hríbmi, troškou parmezánu a mascarpone. Touto plnkou plníme vykrojené cesto, ktoré prikryjeme ďalším cestom a vytvoríme ravioly. Varíme vo vode zhruba minútu.
- 3
Maslo prehrejeme na panvičke a pridáme nasekanú šalviu. Uvarené cestoviny vložíme do tejto maslovej omáčky, zľahka zahustíme parmezánom a dozdobíme čerstvou šalviou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Lebo ako povedal jeden vyznamny clovek, ak ty mas jablko a ja mam jablko a vymenime si ich, kazdy bude mat opat jedno jablko, ale ak ja mam myslienku a ty mas myslienku, a vymenime si ich, kazdy z nas bude mat dve myslienky.