Ravioly plnené hríbmi

Miroslav Heredoš
šéfkuchár reštaurácie Va Bene v Bratislave, 8. septembra 2013
Ravioly plnené hríbmi
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
110 g
1 ČL
100 g
150 g
250 g
10 g
150 g
100 g




Postup

  1. 1

    Z múky, žĺtkov a oleja vytvoríme husté cesto, ktoré poriadne vymiesime a necháme odpočívať v chladničke. Po hodine vyberieme, rozvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme štvorce. Dvojice naplníme a okraje stlačíme.

  2. 2

    Plnka: Sušené hríby krátko obvaríme v horúcej vode, precedíme a nasekáme na malé kúsky. Fenikel nakrájame nadrobno a zmiešame s hríbmi, troškou parmezánu a mascarpone. Touto plnkou plníme vykrojené cesto, ktoré prikryjeme ďalším cestom a vytvoríme ravioly. Varíme vo vode zhruba minútu.

  3. 3

    Maslo prehrejeme na panvičke a pridáme nasekanú šalviu. Uvarené cestoviny vložíme do tejto maslovej omáčky, zľahka zahustíme parmezánom a dozdobíme čerstvou šalviou.

Diskusia k receptu

pippo
Uzasne, pravy taliansky recept , urcite vyskusam, pretoze sa mi paci ako je to napisane, viva italia :) Mozno neskor pridam aj moj recept na pasta al pippo :D , ktoru varim stale ale je cas vyskusat aj nieco nove.
Lebo ako povedal jeden vyznamny clovek, ak ty mas jablko a ja mam jablko a vymenime si ich, kazdy bude mat opat jedno jablko, ale ak ja mam myslienku a ty mas myslienku, a vymenime si ich, kazdy z nas bude mat dve myslienky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia