Ravioly plnené hríbmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z múky, žĺtkov a oleja vytvoríme husté cesto, ktoré poriadne vymiesime a necháme odpočívať v chladničke. Po hodine vyberieme, rozvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme štvorce. Dvojice naplníme a okraje stlačíme.
  2. Plnka: Sušené hríby krátko obvaríme v horúcej vode, precedíme a nasekáme na malé kúsky. Fenikel nakrájame nadrobno a zmiešame s hríbmi, troškou parmezánu a mascarpone. Touto plnkou plníme vykrojené cesto, ktoré prikryjeme ďalším cestom a vytvoríme ravioly. Varíme vo vode zhruba minútu.
  3. Maslo prehrejeme na panvičke a pridáme nasekanú šalviu. Uvarené cestoviny vložíme do tejto maslovej omáčky, zľahka zahustíme parmezánom a dozdobíme čerstvou šalviou.