Cuketový prívarok
Cuketový prívarok

Ragú z farebných cukiet

Zuzana Sisáková
šéfkuchárka zážitkovej reštaurácie Víno&Tapas v Poprade, spoluautorka projektu LadyChef, 7. septembra 2021
Ragú z farebných cukiet
Foto: Viki Sisáková
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

2 ks
2 ks
1 ks
1 PL
300 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Cukety umyjeme, odrežeme konce. Každú cuketu rozrežeme pozdĺžne, aby sme dostali štyri časti. Nakrájame na väčšie kúsky v tvare trojuholníkov. Cibuľu nakrájame na mesiačiky.

  2. 2

    Na rozohriatu masť dáme cibuľu a orestujeme. Pridáme cuketu, krátko orestujeme, osolíme, podlejeme troškou vody. Dusíme krátko, aby nebola úplne mäkká

  3. 3

    V smotane rozmiešame 1 PL hladkej múky, prilejeme k cukete a necháme zovrieť. Odstavíme z ohňa, dochutíme soľou, cukrom a octom. Nakoniec pridáme nasekaný kôpor alebo iné bylinky, napríklad pažítku. Podávame so zemiakmi alebo s opečenou bagetou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia