Ragú z daniela so špenátovou roládou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso z daniela nakrájame na rezance, cibuľku opražíme, pridáme mäso a restujeme 5 minút. Potom pridáme 100 g slivkového konfitu a červené víno. Osolíme, okoreníme a dusíme do mäkka. Podlievame vodou.
  2. Slivkový konfit: Vykôstkované slivky varíme s cukrom a octom asi 30 minút, konfi t musí mať hustotu lekváru. Takto vydrží celý rok.
  3. Špenátová roláda: Uvarené zemiaky nastrúhame najemno, osolíme, pridáme múku, krupicu a vajce. Vypracujeme zemiakové cesto, ktoré rozvaľkáme, posypeme plnkou zo slaninky, cibule a špenátu. Zrolujeme do rolády vo fólii a dáme variť do parného hrnca na 30 minút.