Ragú z daniela so špenátovou roládou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
45 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup- Mäso z daniela nakrájame na rezance, cibuľku opražíme, pridáme mäso a restujeme 5 minút. Potom pridáme 100 g slivkového konfitu a červené víno. Osolíme, okoreníme a dusíme do mäkka. Podlievame vodou.
- Slivkový konfit: Vykôstkované slivky varíme s cukrom a octom asi 30 minút, konfi t musí mať hustotu lekváru. Takto vydrží celý rok.
- Špenátová roláda: Uvarené zemiaky nastrúhame najemno, osolíme, pridáme múku, krupicu a vajce. Vypracujeme zemiakové cesto, ktoré rozvaľkáme, posypeme plnkou zo slaninky, cibule a špenátu. Zrolujeme do rolády vo fólii a dáme variť do parného hrnca na 30 minút.
|