Rafaelo torta (fotorecept)

Rafaelo torta (fotorecept)
Foto: eldina
eldinaEldina, recept pridal: 1. septembra 2012 21:27Ďalšie jeho recepty

veľmi jednoduchá , s vynikajúcim krémom

Suroviny

60
minút
príprava
30
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Potrebujeme:
Rafaelo torta (fotorecept) - obrázok 1

2

Postup:najprv uvariť krém, aby vychladol,kým sa bude piecť korpus.. v troche mlieka /odliať z 500 ml/ zmiešať 6 žĺtkov+ 10 PL cukru + 1 Zlatý klas + 3 PL hladkej múky...
Rafaelo torta (fotorecept) - obrázok 2

3

dobre vymiešať/aby neboli žiadne hrudky/
Rafaelo torta (fotorecept) - obrázok 3

4

zvyšok mlieka dať variť a pred vrením pridať zmiešané žĺtky s pudingom..miešať, kým nezhustne....potom dať vychladnúť...
Rafaelo torta (fotorecept) - obrázok 4

5

Korpus: vymiešať sneh zo 6 bielkov a 12 PL cukru, potom pridať 180 gr strúhaného kokosu + 3 PL hladkej múky..
Rafaelo torta (fotorecept) - obrázok 5

6

tortovú formu vymastiť a vysypať múkou , vliať cesto a piecť v predhriatej trúbe na 170 °C asi 3O min /max/
Rafaelo torta (fotorecept) - obrázok 6

7

/ak cesto zhora hnedne , ale nie je ešte upečené- prikryť ho alobalom alebo papierom na pečenie/..špáratkom vyskúšať, či je korpus upečený...
Rafaelo torta (fotorecept) - obrázok 7

8

vychladnutý krém zmiešať s 1/2 Herou alebo Palmarínom...

9

tortový korpus prekrojiť na dva diely, každý pokropiť trochou mlieka...potrieť pudingovým krémom a vyšľahanou šľahačkou ,osladenou vanilkovými cukrami../stužovač na šľahačku netreba/
Rafaelo torta (fotorecept) - obrázok 9

10

postup opakovať a vrch ozdobiť zvyškom šľahačky /zdobila som obyčajným vreckom/..posypať trochou kokosu...dať do chladničky /krém tuhne rýchlo/...samozrejme si namiesto torty môžte upiecť aj koláč..cesta a krému je dosť.
Rafaelo torta (fotorecept) - obrázok 10



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • domci4, 1. septembra 2012 o 22:25
    Zasnežená perinka...Na takúto sa chystám už dlho..podobný recept mám uložený :p ale aj tak ukladám


  • betka7392, 1. septembra 2012 o 22:41
    trošku nerozumiem tomu alobalu, už potom sa to nedáva dopiecť?


  • an3da, 1. septembra 2012 o 22:46
    Dáva sa dopiiecť, to len aby neprihorelo zhora, ak rúra zhora väčšmi pečie a prostriedok aby nezostal neupečený...krásne a šťavnaté, ukladám.


  • dadka2912, 1. septembra 2012 o 22:48
    dava sa to este piect...alobalom sa prikryje,ked je cesto zvrchu upecene,ale este je nedopecene vo vnutri,aby sa nam nepripieklo


  • kikushinka, 1. septembra 2012 o 22:58
    parádne, akurát som sa prehrabávala v receptoch a dumala nad tým, čo upečiem bráškovi na narodeniny .. a zdá sa, že mám víťaza :)


  • 3sandra3, 1. septembra 2012 o 23:58
    och,,, ten je rozprávkový.... musím aj ja upiecť... torta je nádherná


  • marianna76, 2. septembra 2012 o 04:52
    naozaj, krásny...


  • ubka, 2. septembra 2012 o 07:09
    @eldina vďaka za recept, je to presne podľa mojej chuti , vyzerá fantasticky :-)..hned idem na to už dnes


  • martamm, 2. septembra 2012 o 07:51
    Eldina, pekný receptík, dávno som niečo podobné hľadala. Manžel má veľmi rád kokosové, takže ho prekvapím touto pochúťkou....:)))


  • medulienka122, 2. septembra 2012 o 08:02
    1***!!!- krása


  • ola111, 2. septembra 2012 o 10:31
    Musí byť chutná táto tortička,rafaelo koláč robievam,ten je bez krému,
    táto torta s krémom sa mi páči...


  • misel20, 2. septembra 2012 o 10:48
    Krásna tortička :)


  • hubata, 2. septembra 2012 o 11:41
    Tort a koláčov s kokosom poznám málo.... A táto torta si zaslúži aby som ju niekedy upiekla, prípadne aj ako rezy. Vďaka za pekný receptík, popis a foto.


  • hubata, 2. septembra 2012 o 11:42
    Ešte dodám, že ten strúhaný kokos v ceste rýchlo horí, preto to pečenie pod alobalom .......


  • eldina, 2. septembra 2012 o 12:30
    @hubata dakujem za koment,veľmi dobre si vysvetlila, čo a ako..:)ano,ako rezy kľudne,bude toho dosť,lebo plnky a šľahačky je habadej..a je vskutku veľmi chutný,mäkký..


  • eldina, 2. septembra 2012 o 12:32
    všetkým Varecháčkam,čo sa u mňa v recepte zastavili pekne dakujem za komenty,verím,že ak skúsite moju tortu,tak vás nesklame,je veľmi chutná a aj rýchlo upečená..


  • eldina, 2. septembra 2012 o 12:35
    @betka7392 kočky ti už odpísali,aj za mňa..:))


  • viktoriaruba, 2. septembra 2012 o 12:48
    tak tuto tortu musim urobit ale na plechu, ukladam:)


  • dorisa, 2. septembra 2012 o 12:58
    ......parádny koláčik, dúfam, že to len pripomína rafaelo, lebo to nemám rada, ale všetko s kokosom áno:) ..ukladám, ďakujem


  • mia2404, 2. septembra 2012 o 13:33
    musí to chutnať neuveriteľne , ukladám a vyskúšam mňam :-)


  • katka1804, 2. septembra 2012 o 13:41
    Joj, toto veru vyskúšam ale na plechu, keď vravíte, že je toho dosť


  • salinka, 2. septembra 2012 o 14:35
    Tento kokosovo-snehový zázrak sa bude páčiť mojej dcére, ďakujem.


  • marta5, 2. septembra 2012 o 16:08
    Iste ho niekedy upečiem,vyzerá lákavo,no určite dám maslo,margarín to pokazí.Je to nádherný koláčik a kokos je výborný,ako píšete - snehový zázrak.


  • eldina, 2. septembra 2012 o 16:13
    @marta5 samozrejme,že maslo je lepšie,ale v tomto kréme nie je tá polka hery či palmarínu ani cítiť...to nie je "maslový" krém...je to žľtkovo-pudingový,tá polovica hery je len preto,aby sa lepšie natieral...


  • margaretka28, 2. septembra 2012 o 18:07
    Môže byť dobrá,kokosové máme radi.


  • orchidea, 3. septembra 2012 o 00:42
    ukladám si....


  • eldina, 3. septembra 2012 o 21:04
    @dorisa ten žĺtkovo-vanilkový krém je tak chutný, že ho používam bežne do iných koláčov... neboj..:)


  • zlatulik3, 6. septembra 2012 o 12:34
    Idem ho prave vyskušať a chcela som sa opytať ci miesto hery možem dat maslo,ale už som sa dočitala že ano,nič tym nepokazim..:-)dakujem za recept..


  • eldina, 6. septembra 2012 o 15:14
    @zlatulik3 daj vedieť,či chutila...:)


  • janula21, 15. septembra 2012 o 16:13
    tak dievčatá .. ja som to robila presne podľa uvedeného postupu a plát mám totálne tvrdý, vôbec mi to nevyšlo ani na plech a nakoniec to mám tak na tom plechu prilepené, že neviem či to vôbec nejako odlepím


  • eldina, 15. septembra 2012 o 16:16
    @janula21 to ma mrzí,ale neviem,kde by mohol byť problém,tortu som robila dokonca viac x...aj kamoška už skúšala a tiež bol super...


  • eldina, 15. septembra 2012 o 16:24
    @janula21 normálne mi nedá a premýšľam,že kde sa stala chyba..jedine,že nakoľko si to mala na plechu,tak si to piekla rovnaký čas ako ja tortu, ale tam už treba sledovať/lebo iná dĺžka pečenia/,aby sa cesto "nepresušilo"..iné mi neprichádza na um..lebo ak vymastíš plech,posypeš ho múkou,tak sa nemôže cesto po upečení nevyklopiť..moje pečené cesto je zakaždým mäkké a to mlieko na pokropenie je len kvôli šťavnatosti..mrzí ma,že si nespokojná,ale v recepte chyba nie je


  • janula21, 15. septembra 2012 o 17:58
    .. nevadí .. veď mne stačí na vylizovanie aj krém a šľahačka :)


  • zlatulik3, 21. septembra 2012 o 21:17
    Mne sa vydaril,len cesto bolo trosku tenšie ..ale to nevadi,chutil velmi,este za tepla sa polovička zjedla..:-)


  • havino, 11. októbra 2012 o 20:10
    ukladám, kokosové máme radi


  • zuzkabluzka, 21. októbra 2012 o 17:55
    @eldina , dakujem za recept, prave sme tortu dojedli, bola fantasticka, svieza ;) aj ked ja som korpus prerezala 2x, tak som to totiz pochopila, dost som sa narobila, kym sa mi podarili 3 diely....ale vysledok stal za to zlto-biela parada ;)


  • eldina, 21. októbra 2012 o 20:53
    @zuzkabluzka ja dakujem, že si si našla čas na koment...a že chutila, tiež je u nás obľúbená..:)


  • stania8, 22. novembra 2012 o 13:59
    Akurát idem na to vyzerá to úžastne a určite to bude aj chutiť super :)


  • eldina, 22. novembra 2012 o 14:48
    @stania8 daj mi, prosím, vedieť-ako dopadla...:))


  • hela71, 31. decembra 2012 o 19:02
    najlepšia torta na svete, dakujem, je úžasná


  • eldina, 31. decembra 2012 o 19:07
    @hela71 to ma teší....:) a aj to, že si si našla čas napísať oslavnú ódu...:) ano, je úžasná...


  • dodo46, 31. decembra 2012 o 19:27
    @eldina
    vyzerá to nádherne , ale nemohol by som to jesť, pretože by som si musel oholiť fúzy aj bradu. Až nebudem dlhšie cestovať tak zaručene vyskúšam - pas nemôžem obetovať.


  • dodo46, 31. decembra 2012 o 19:28
    Všetkým PF 2013 - 2280


  • eldina, 31. decembra 2012 o 19:32
    @dodo46 ved sa uskromni a cestuj len po EU...:) tam netreba pas..:) vdaka za prianie-želám sa ti splnilo len to, čo si želáš...


  • amelie, 2. septembra 2013 o 13:03
    @eldina , tvoje recepty mám rada, vyskúšam aj tento:-)


  • eldina, 2. septembra 2013 o 16:37
    @amelie s touto tortou by si mala byť nadmieru spokojná, pokiaľ máš rada kokos..je veľmi jednoduchá a najmä chutná.../vdaka za pohladenie ega/..:)


  • strelka, 7. októbra 2013 o 13:36
    Robila som ju mojmu drahemu na naroden.oslavu, lebo on je jeden z mala, ktory cokoladove nemusi, naopak je kokosovy kral.. skratka vsetkym chutila. Len tak sa po nej zaprasilo. Urcite som ju nerobila posledny krat. Je jednoducha na pripravu, korpus aj bez mlieka vlacny mnam. Uspech je zaruceny.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Čo sme jedli pre 25 rokmi
Pred nedávnom sme si pripomenuli 25. výročie Nežnej revolúcie. Tá priviala zmenu nielen do politiky, ale do každého aspektu nášho života, gastronómiu nevynímajúc.

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist