Rafaelo torta (fotorecept)

Autor receptu: eldina

veľmi jednoduchá , s vynikajúcim krémom

60 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Potrebujeme:
  2. Postup:najprv uvariť krém, aby vychladol,kým sa bude piecť korpus.. v troche mlieka /odliať z 500 ml/ zmiešať 6 žĺtkov+ 10 PL cukru + 1 Zlatý klas + 3 PL hladkej múky...
  3. dobre vymiešať/aby neboli žiadne hrudky/
  4. zvyšok mlieka dať variť a pred vrením pridať zmiešané žĺtky s pudingom..miešať, kým nezhustne....potom dať vychladnúť...
  5. Korpus: vymiešať sneh zo 6 bielkov a 12 PL cukru, potom pridať 180 gr strúhaného kokosu + 3 PL hladkej múky..
  6. tortovú formu vymastiť a vysypať múkou , vliať cesto a piecť v predhriatej trúbe na 170 °C asi 3O min /max/
  7. /ak cesto zhora hnedne , ale nie je ešte upečené- prikryť ho alobalom alebo papierom na pečenie/..špáratkom vyskúšať, či je korpus upečený...
  8. vychladnutý krém zmiešať s 1/2 Herou alebo Palmarínom...
  9. tortový korpus prekrojiť na dva diely, každý pokropiť trochou mlieka...potrieť pudingovým krémom a vyšľahanou šľahačkou ,osladenou vanilkovými cukrami../stužovač na šľahačku netreba/
  10. postup opakovať a vrch ozdobiť zvyškom šľahačky /zdobila som obyčajným vreckom/..posypať trochou kokosu...dať do chladničky /krém tuhne rýchlo/...samozrejme si namiesto torty môžte upiecť aj koláč..cesta a krému je dosť.