Quinoa fašírka so špenátom

kecemis - fotkakecemis, 15. novembra 2012
Quinoa fašírka so špenátom
Foto: kecemis

Tento recept som videl v jednej knizke, quinoa recipes, uz davnejsie a teraz ma napadlo sa s vami podelit a dat vam inspiraciu, ktorej Zobraziť celý popisTento recept som videl v jednej knizke, quinoa recipes, uz davnejsie a teraz ma napadlo sa s vami podelit a dat vam inspiraciu, ktorej sa medze nekladu.

8-10
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1.5 hrnček
1.5 hrnček
1/2 hrnček
1/2 hrnček nasekaná
3 strúčiky
1/2 KL
1/4 KL
3 hrnček čerstvé
3 ks
1/4 hrnček nastrúhaný
2 PL
1,5 KL
1/2 KL
Jogurtovy dressing:
1,5 hrnček
1/3 hrncek
1 pl




Postup

  1. 1

    Vyvar a quinou dame do hrnca a za obcasneho miesania privediem do varu. Potom stiahnem teplotu a neham varit este 15 min. pod pokrievkou. Alebo pouzite navod na obale. Po uvareni neham quinou vychladnut.

    Quinoa fašírka so špenátom - obrázok 1
  2. 2

    Do panvice s horucim olejom dam cibulu, cesnak a restujem do sklovita. Osolim a okorenim a premiesam.

    Quinoa fašírka so špenátom - obrázok 2
  3. 3

    Pridame spenat. Ak pouzijete cerstvy spenat nehate ho restovat spolu s cibulou pokial nezvadne. Varime dokial sa voda uvolnena zo spenatu neodparila. Priblizne 3-4 minuty. Potom nechame zmes cibule, cesnaku a spenatu vychladnut. Potom ho nasekame na mensie kusky. Nakolko ja som pouzil mrazeny spenat vyzsie spominany krok som preskocil. Dobre som to premiesal, nehal povarit asi 3 min a vychladnut.

    Quinoa fašírka so špenátom - obrázok 3
  4. 4

    Vsetky suroviny na dressing zmiesam v miske a dam do chladnicky postat.

    Quinoa fašírka so špenátom - obrázok 4
  5. 5

    V miske zmiesam spolu vajcia, syr, muku, prasok do peciva a koru z citrona.

    Quinoa fašírka so špenátom - obrázok 5
  6. 6

    Pridam quinou a spenat s cibulou a cesnakom a dobre premiesam.

    Quinoa fašírka so špenátom - obrázok 6
  7. 7

    Vlhkymi rukami si vyformujem fasirky a dam ich na papier na pecenie. Potom ich treba dat do mraznicky aspon na hodinu. Nakolko my uz mame mraznicku vonku, dal som ich trochu vymrazit von. Velkost nehavam na vas. Ja som spravil z uvedeneho mnozstva 10 kusov.

    Quinoa fašírka so špenátom - obrázok 7
  8. 8

    Potom uz len vyprazame na oleji. Priblizne 8 minut.

    Quinoa fašírka so špenátom - obrázok 8
  9. 9

    Podavam dnes so sladkymi zemiakmi so zelerom http://varecha.pravda.sk/recepty/sladke-zemiaky-so-zelerom-a-jablkom/27807-recept.html alebo s jogurtovym dressingom, alebo len so zeleninou a posypane mandlovymi lupenami.

    Quinoa fašírka so špenátom - obrázok 9

Diskusia k receptu

tiginko
mám doma amarant a neviemčo s ním...asi s ním vyskúšam tento recept, takže ukladám
lubjak
v obchode so zdravou vyzivou,bio obchodoch,dnes sa da uz zohnat skoro vsetko
frezia68
Zaujímavý recept,sladký zemiak mám...ostatné pozháňam a vyskúšam :-)
lusinkab
Jej Quinou mam velmi rada,vacsinou ju davam len do salatov ale tak tento receptik sa mi velmi paci :-) ukladam a vyskusam :-)
nonna
Excelentné! Zdravé, chutné jedlo a majstrovsky zvládnuté, aj foto postup a konečné foto. Ukladaám do KK a vyhadzujem a FBčko.
kecemis
Dakujem za komentare. @gabi58 ak nezozenies quinou skus pohanku. Len potom pouzi mensie mnozstvo, lebo pohanka zvacsi svoj objem viac ako quinoa. Chcem Vam este doporucit aby ste quinou pred pouzitim oplachli studenou vodou. Niektory vyrobcovia dodavaju quinou uz umytu, ale ked nepoznam dodavatela alebo kupim novu este nepoznanu znacku, tak ju preplachnem. Zbavy sa tym saponinu, ktory dava quinoe horkastu chut. ked ju budete oplachovat, voda bude mliecne biela. ked prestane mat bielu farbu, je umyta a mozete ju pouzit.
nonna
Recepis sa páčil najmä v US a tiež aj Kanade, ale vlastne našej-bývalej Pražáčke. GRATULÁCIA!
elena
O tomto som ešte nepočula, ale bude to asi niečo podobné ako kuskus , alebo pšeno, alebo aj amarant. Amarant som si zohnala a budem ho niekedy robiť. Aj pšeno je vynikajúce, tiež sa musí vopred spariť. Je to vlastne obrúsené proso. Dá sa robiť ako príloha k mäsám, ale aj na sladko, minule mi vystal ( lebo to naberie objem!), tak som ho zamontovala do žemľovky.
lucylee
Quinou kupite v kazdom obchode so zdravou vyzivou. Nie je problem ju u nas zohnat. Ja som ju este nikdy neochutnala. Buduci tyzden ju utekam kupit a skusam tvoje recepty.
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Dnes som sa dostala k tomuto receptu. Vyskúšala som ho aj s tým dresingom, je to výborné. Vďaka za tento recept.
kecemis
@alexsk myslim, ze by to slo. Ale budes ich musiet dobre zachladit a potom dat do dobre vyhriatej rury, aby sa ti neroztiekli. Vyskusaj a daj mi vediet. Dakujem.
kecemis
@alekxsk este ma napalo, skus to dat na mensi plech, alebo formu. Tym predides pripadnemu rozteceniu a potom si ju mozes nakrajat na kusky ake ti budu vyhovovat.
potatko
Neskutocne ma po zlom, tazkom dni pobavilo slovicko PRACOK do peciva. Bez vysmechu, naozaj ma to v dobrom zmysle slova pobavilo a o to viac navnadilo tento recept vyskusat - kedze quinou zboznujem a casto ju pouzivam. Dakujem a prajem pekny vikend
redakcia
@Potatko (27.1.2018 03:32)

To nás teší, že Vás Varecha aj rozosmieva :) Chybu sme opravili :( Ďakujeme za Vaše elegantné upozornenie. Peknú a usmiatu sobotu všetkým!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia