Quinoa fašírka so špenátom

Autor receptu: kecemis

Tento recept som videl v jednej knizke, quinoa recipes, uz davnejsie a teraz ma napadlo sa s vami podelit a dat vam inspiraciu, ktorej sa medze nekladu.

8-10
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vyvar a quinou dame do hrnca a za obcasneho miesania privediem do varu. Potom stiahnem teplotu a neham varit este 15 min. pod pokrievkou. Alebo pouzite navod na obale. Po uvareni neham quinou vychladnut.
  2. Do panvice s horucim olejom dam cibulu, cesnak a restujem do sklovita. Osolim a okorenim a premiesam.
  3. Pridame spenat. Ak pouzijete cerstvy spenat nehate ho restovat spolu s cibulou pokial nezvadne. Varime dokial sa voda uvolnena zo spenatu neodparila. Priblizne 3-4 minuty. Potom nechame zmes cibule, cesnaku a spenatu vychladnut. Potom ho nasekame na mensie kusky. Nakolko ja som pouzil mrazeny spenat vyzsie spominany krok som preskocil. Dobre som to premiesal, nehal povarit asi 3 min a vychladnut.
  4. Vsetky suroviny na dressing zmiesam v miske a dam do chladnicky postat.
  5. V miske zmiesam spolu vajcia, syr, muku, prasok do peciva a koru z citrona.
  6. Pridam quinou a spenat s cibulou a cesnakom a dobre premiesam.
  7. Vlhkymi rukami si vyformujem fasirky a dam ich na papier na pecenie. Potom ich treba dat do mraznicky aspon na hodinu. Nakolko my uz mame mraznicku vonku, dal som ich trochu vymrazit von. Velkost nehavam na vas. Ja som spravil z uvedeneho mnozstva 10 kusov.
  8. Potom uz len vyprazame na oleji. Priblizne 8 minut.
  9. Podavam dnes so sladkymi zemiakmi so zelerom http://varecha.pravda.sk/recepty/sladke-zemiaky-so-zelerom-a-jablkom/27807-recept.html alebo s jogurtovym dressingom, alebo len so zeleninou a posypane mandlovymi lupenami.