Punčový rez - ako z cukrárne

Punčový rez - ako z cukrárne
Foto: m0nika
m0nikaM0nika, recept pridal: 9. septembra 2010 17:17Ďalšie jeho recepty

Môj obľúbený zákusok...

Suroviny


Postup prípravy receptu

Cesto: Vymiešame žĺtky, cukor a vodu, pridáme múku a sneh z bielkov. Na veľký koláč upečieme 3 také cestá, bežne stačí jedno, ktoré sa po upečení po dĺžke rozdelí na 3 rovnaké diely a tieto sa naukladajú na seba - vznikne dlhý kus, aký predávajú v obchodoch. Potom ale suroviny na sirup a polevu treba robiť z tretinovej dávky...

Sirup: Uvaríme vodu s cukrom a po vychladnutí pridáme rum a červené farbivo.

Jeden plát cesta natrieme lekvárom a prikryjeme ďalším plátom. Tento polievame sirupom (vyzerá ho byť veľa, ale nie je). Tretí diel natrieme lekvárom (môže byť iný) a natretou stranou priložíme na prvé dva. Natrieme polevu a hotovo!
Punčový rez - ako z cukrárne - obrázok 3

Poleva: Suroviny mixujeme 1/2 hod.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

41 komentárov k receptu
  • evanaaa, 9. septembra 2010 o 18:28
    Robila som, ale jeden plát som pomrvila a zmiešala so sirupom, dala do stredu, takže vrch a spodok bol žltý a stred červený.


  • wevewe, 9. septembra 2010 o 19:49
    mnam


  • julica, 9. septembra 2010 o 19:55
    tiez by som, aj mamina tak robi, dala radsej sirup a rum, podobne ako evanaa. Ved chemie je vsade plno, preco si ju este aj doma pridavat. Radsej takyto menej dokonaly ako krasne nakrajane rezy poochucovane ktoviecim


  • marikasu, 9. septembra 2010 o 20:43
    mňam, punčový mám tiež veľmi rada :)
    evanaa aj tento bude v strede červený, pretože do sirupu sa pridáva červené farbivo


  • m0nika, 9. septembra 2010 o 20:51
    tak tak, v strede červený, hore ružový :-))
    aj som ho fotila, ale nenašla som tú fotku, tak možno dodatočne...


  • bambitka, 9. septembra 2010 o 22:57
    Monika,jednoduchy a iste velmi dobry.Urcite lepsi ako z obchodu....:-)


  • 1956, 10. septembra 2010 o 07:32
    Ja robím so sanqickom a červeným sirupom.Tiež nepoužívam farbivá.Koláč na chvíľu zaťažím a nechám odstáť, aby sa ingrediencie pekne spojili.


  • coldbery, 10. septembra 2010 o 08:14
    Mňam ... na ráno takéto dobroty čítať je hriech....zbožňujem punčový koláč.....


  • elisticka, 10. septembra 2010 o 08:43
    dobry kolacik ale preco az 1/2 hod mixovat polevu?.....ved sa zavari mixér.....nie je to zbytocne dlho?


  • m0nika, 10. septembra 2010 o 09:41
    Mne sa to tiež zdalo veľa, ale robím to podľa receptu a tá poleva je potom krásne hladká. Hustá, ale hladká. A môj otec skonštatoval, že tá 1/2 hod bola zrejme myslená na ručné miešanie... neviem, môže byť.
    Ja to robím tak, že zapnem mixér s točiacou sa miskou a kým sa poleva mixuje ja "skompletizujem" koláč. :-)


  • andula1964, 10. septembra 2010 o 11:53
    Mňam,super koláčik,Monika ocko má pravdu o tom čase,ale ved ked to robi technika sama,nech sa mieša,ved tomu neubliži.:D


  • tetuska, 10. septembra 2010 o 17:39
    to je stará, dobrá klasika, ktorá sa vždy podarí...


  • zdezda, 11. septembra 2010 o 08:44
    ukladám si, dcérka ho ľúbi:-)


  • jeka, 11. septembra 2010 o 20:08
    Skúste jahodový sirup + citrónový sirup + trocha rumu, tiež je to červené a vynikajúce.


  • elisticka, 12. septembra 2010 o 01:15
    @M0nika dakujem za vysvelkenie skusim aj ja dlhsie miešať polevu a možno ručne pri teĺke:-))) a na tu fotečku sa už teším:-)))


  • elisticka, 12. septembra 2010 o 01:16
    za vysvetlenie :-))


  • hortenzia51, 18. septembra 2010 o 18:05
    škoda,že tu nemáš foto z tohto rezu...


  • 3sandra3, 9. októbra 2010 o 17:44
    super punčák...urobím


  • m0nika, 21. októbra 2010 o 22:26
    tak už som našla aj tú fotku... obvykle krájam na rezy, ale tu sme robili pokusy...


  • mamina2, 4. novembra 2010 o 10:25
    ja mam recept na puncovy ale az z 10 vajec, toto isto urobim moja mama to zboznuje...


  • veronika353, 5. decembra 2010 o 09:49
    Včera jsem pekla punčáky podle tvého receptu,použila jsem taky potravinářskou barvu, dává se jí tam opravdu maličko, jinak by to bylo moc červené.Myslím, že to nikomu neublíží, ale někdy skusím i s tím sirupem.Řezy se mi podařily a jsou výborné,opravdu jako z cukrárny.Díky za dobrý recept:-)


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 20 komentárov)
  • janulka1, 21. decembra 2010 o 18:30
    Dnes som po prvýkrát na tejto stránke, doteraz som o nej nevedela a je to naozaj veľká škoda. Tento recept určite vyskúšam teraz na Vianoce, lebo moji synovia ho veľmi majú radi. Jeho príprava vyzerá pomerne jednoducho a a nie je ani veľmi nákladný.Veľmi zaň ďakujem.


  • janulka1, 30. decembra 2010 o 14:35
    Robila som dnes tento punčák a musím len potvrdiť, že je naozaj ÚŽASNÝ, celej rodine veľmi chutil, je na nerozoznanie od pravého z cukrárne. mOnika ďakujem.


  • m0nika, 31. decembra 2010 o 11:24
    Ďakujem za milé slová. Som rada, ak som niekomu urobila radosť.


  • gombicka94, 29. januára 2011 o 10:53
    minule som robila tento koláčik.. bol dobrý, ale podľa postupu som sa nevedela nejak zorientovať, či tá poleva a tá šťava sú na koláč, kt. sa robí na celý plech, alebo len na ten pás. Ja som ako začiatočníčka robila len z jedného cesta, a šťavu som urobila podľa postupu, poliala som stredný plát, ale ani nie polovičkou, a už mi to presiakala až do spodku. Takže som skonštatovala, že stačila asi tretinka šťavy. Poleve to ani tak nevadilo, keď bola trošku hrubšia :-))


  • m0nika, 30. januára 2011 o 22:34
    gombicka94 máš pravdu - z receptu to nebolo zrejmé. Už som to upravila. A ako si v praxi sama zistila :-) na jedno cesto stačí tretina sirupu aj tretina polevy.


  • hortenzia51, 8. februára 2011 o 20:03
    skus upiecť moje punčové rezy sú ine ale aj dobré.. recept vložim..


  • mariaklara, 30. marca 2011 o 01:44
    Prekrásny zákusok. ukladám.


  • dadulinda, 23. septembra 2011 o 11:27
    prečo sa tam nedáva kypr.prášok?Ja som ho upiekla,bol vynikajúci,len ked som zistila po upečení prvého cesta,že je tenké,tak do dalších som pridala trošičku prášku do pečiva a bolo to omnoho lepšie.A tá poleva ak máš ručný mixér,tak to nejde spraviť,bolo to husté.tak som tam pridala ešte rum a trochu sirupu namiesto farby a normálne ručne chvilu som to miešala.Ale inak perfektný punčák.Zožala som uspech.


  • jurovic6, 23. septembra 2011 o 22:14
    stary dobry "puncak" na tom sa neda snad nic pokazit je proste fantasticky...urcite podla tvojho rcp. vyskusam


  • m0nika, 24. septembra 2011 o 23:33
    dadulinda, osobne som zistila, ze veľmi záleží na veľkosti plechu, na ktorom pečieš - menší plech = vyššie cesto ;-)
    Mne celkom vyhovuje, že sa tam nedáva prášok, lebo mojej mame vadí...
    A tiež sa mi stalo, že keď som koláč upiekla na veľkom plechu tak som tú hustú polevu nevedela rozotrieť na celý koláč :-(


  • nesi, 2. júla 2012 o 13:20
    monika až teraz som našla tvoj punčák ja ho robím ako ty a tiež ako dadulinda vždy rozdelím jeden kypr.prášok a pečiem tri piškoty a to tak že dve upečiem z 3 vajec a strednú z 5 alebo 6 ako ho chcem mať vysoký a do stredného pred pečením dám trocha červenej farby takže mám vrchné a spodné cesto už surové žlté a stredné ružové .A do sirupu dávam 2 veľké lyžice marhuľového džemu s ktorým aj pláty natieram a miesto rumu dávam punčovú esenciu aby ho mohli konzumovať aj šoféri a aj krásne vonia ako punčový zákusok . U nás v rodine nesmie chýbať pri žiadnej slávnostnej príležitosti aj teraz je ešte kúsok v chladničke po rodinnej oslave


  • barbaraxyz, 26. augusta 2012 o 20:47
    fajný recept, v čo najbližšej dobe skúšam ;)


  • kinuska, 24. januára 2013 o 19:40
    pekne fajne puncakyy mnam mnam mnam manam


  • oriesok, 31. marca 2013 o 19:20
    Monika, dakujem Ti velmi pekne za recept. Puncovych je na vareche viac, ale nam (a najviac manzelovi) chuti prave ten od Teba. Je vyborny. :-) Dakujeme. :-)


  • m0nika, 4. apríla 2013 o 17:19
    oriesok, ďakujem za milé slová - kvôli takýmto sa oplatí tráviť čas písaním receptov ;-))
    Som rada, že ste si pochutili :-))


  • anetka123, 30. apríla 2013 o 17:30
    Ahoj :-) ...veľmi pekne ďakujem za recept. Podľa tvojho receptu robím tento kolacik uz asi rok,a všetci si ho vždy veľmi pochvaluju. Troska som si ho upravila podľa seba, do cesta dávam az 9lyzic vody,zdá sa mi potom jemnejsie,a pridavam aj sodu bikarbonu...


  • veronika353, 30. apríla 2013 o 17:33
    Krásný punčák:-)))


  • m0nika, 30. apríla 2013 o 19:33
    anetka123, ďakujem za tip - píšem do pôvodného receptu a vyskúšam. A ďakujem aj za super hodnotenie!


  • m0nika, 30. apríla 2013 o 19:36
    anetka123, koľko dávaš tej sódy?


  • anetka123, 8. júna 2013 o 17:15
    :-) dávam pol čajovej lyžičky....



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist