Foto: m0nika
Môj obľúbený zákusok...
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
150 g |
|
3 PL |
|
150 g |
|
Sirup: | |
1/2 l |
|
1/2 kg |
|
1 dcl |
|
trochu |
|
Poleva: | |
260 g |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
trochu |
|
Postup
-
1
Cesto: Vymiešame žĺtky, cukor a vodu, pridáme múku a sneh z bielkov. Na veľký koláč upečieme 3 také cestá, bežne stačí jedno, ktoré sa po upečení po dĺžke rozdelí na 3 rovnaké diely a tieto sa naukladajú na seba - vznikne dlhý kus, aký predávajú v obchodoch. Potom ale suroviny na sirup a polevu treba robiť z tretinovej dávky...
- 2
Sirup: Uvaríme vodu s cukrom a po vychladnutí pridáme rum a červené farbivo.
- 3
Jeden plát cesta natrieme lekvárom a prikryjeme ďalším plátom. Tento polievame sirupom (vyzerá ho byť veľa, ale nie je). Tretí diel natrieme lekvárom (môže byť iný) a natretou stranou priložíme na prvé dva. Natrieme polevu a hotovo!
- 4
Poleva: Suroviny mixujeme 1/2 hod.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
evanaa aj tento bude v strede červený, pretože do sirupu sa pridáva červené farbivo
aj som ho fotila, ale nenašla som tú fotku, tak možno dodatočne...
Ja to robím tak, že zapnem mixér s točiacou sa miskou a kým sa poleva mixuje ja "skompletizujem" koláč. :-)
Mne celkom vyhovuje, že sa tam nedáva prášok, lebo mojej mame vadí...
A tiež sa mi stalo, že keď som koláč upiekla na veľkom plechu tak som tú hustú polevu nevedela rozotrieť na celý koláč :-(
Som rada, že ste si pochutili :-))
Jen malá technická - v suroivinách ti vypadly bílky.