Pudingová žemľovka

diabambulka - fotkadiabambulka, 22. marca 2011

mňamka...

4
porcie
25-30 minút
na 160 °C

Suroviny

7 ks staršie
400 ml vlažné
1 ks
1 ks
1 PL
  na vymastenie plechu
 na vysypanie plechu
Plnka 1.:
400 ml
2 PL
1 ks
Plnka 2.:
250 g
1 ks
1 ks
1/2 ks
1/2 ks
4 ks
4 ks
1 PL
1/2 ks
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Staršie rožky nakrájame na kolieska. 400ml mileka zohrejeme pridáme cukor, 1 celé vajce a jeden bielok. Všetko spolu dobre premiešame. Plech si vymastíme olejom a vysypeme strúhankou. Rožky máčame do mlieka a postupne ukladáme na plech. Uvaríme si jahodový puding a vylejeme na rožky. Opäť naukladáme rožky namočené v mlieku a dáme tvarohovú plnku. Plnka : Tvaroh zmiešame so žĺtkom, vanilkovým cukrom, postúhanou citrónovou kôrou, vanilkovám pudingovým práškom a jogurtom. Takto pripravenú plnku rovnomerne navrstvíme na rožky. Jablká si očistíme pokrájame na štvrťky, pridáme klinčeky, cukor,vodu a uvaríme si jablkový kompót, ktorý nakoniec dochutíme citónovou šťavou. ( Môžeme použiť aj zavárané jablká, alebo iný druh ovocia ). Uvarený kopmpót nakrájame a uložíme na tvarohovú plnku. Jablká posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom. Žemľovku ukončíme opäť rožkami namáčanými v mlieku. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri 150 stupňoch Celzia 25 - 30 minút. Hotovú žemľovku môžeme poliať šťavou z jablkového kompótu. Dobrú chuť :-)))

    Pudingová žemľovka - obrázok 1

Diskusia k receptu

ancicka
Tato žemľovka určite je výborna,ale mne chutí ako zákusok.mňam...
ainy
ale je to pre mňa novinka, jáj....to sa zase bude priberať !!! :-)))))
jody
tak takuto zemlovku by som zjedla aj ja :D
bejaja
mňam, určite je výborná, výskúšam, ja som včera piekla tvarohovo jablkovú žemlovku.
tetuska
vyzerá skôr ako koláčik, vyskúšam, s pudingom som ešte nerobila...
sonijamt
poznám, robievam, je vynikajúca a šťavnatá, odporúčam
motamita3
idú prázdniny tak si robím zhruba jedálniček z takých jedál na ktoré nevesty nemajú počas roka čas.Už sa teším ako sa budú vnúčence zalizovať.
diabambulka
motamita3, :-))) vnúčatá budú mať radosť, u nás vždy zožne úspech a tiež si mi pripomenula detstvo. Mama nám vždy hovorila to si potom povedzte u starkej a tá vám uvarí a tak aj bolo...a boli to špagety, slivkové knedle, rôzne polievočky a všetky sladké jedlá mali zelenú :-)))
3sandra3
dobrý recept na žemlovku... fakt človek začne priberať z týchto úžasných receptov :-)
mikat
Dnes som robila na obed, ale vegetariánsku verziu - graham rožky, sójové a kokosové mlieko, miesto tvarohu tofu a okaru, puding malinový a jabĺčka som nevarila, ale nastrúhala surové. Je úžasná, ľahučká, svieža, mňam! Zjedli sme skoro všetko naraz! Vlastne, skôr " zožrali " :P
diabambulka
:-D
to poznám keď sa nemôžem odtrhnúť a stále v niečom sedím obrazne povedané, aj ja sa chystám robiť na budúce z grahamových rožkov, alebo grahamového toastu a s tvarohom, už teraz sa teším, dlho sme nemali žemľovku a veru veru je čas ju zaradiť na jedálniček, synček zbožňuje sladké obedy akoo všetky deti, viem že sa naje ako Valibuk:-) potešila si ma že si sa podelila so svojou variantou a ako si ju vylepšila, môžeme sa teraz inšpirovať a vyskúšať :-))) pekný deň




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia