Foto: diabambulka
mňamka...
porcie
na 160 °C
Suroviny
7 ks staršie |
|
400 ml vlažné |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
na vymastenie plechu |
|
na vysypanie plechu |
|
Plnka 1.: | |
400 ml |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
Plnka 2.: | |
250 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
|
|
4 ks |
|
4 ks |
|
1 PL |
|
1/2 ks |
|
1/2 ks |
|
|
Postup
-
1
Staršie rožky nakrájame na kolieska. 400ml mileka zohrejeme pridáme cukor, 1 celé vajce a jeden bielok. Všetko spolu dobre premiešame. Plech si vymastíme olejom a vysypeme strúhankou. Rožky máčame do mlieka a postupne ukladáme na plech. Uvaríme si jahodový puding a vylejeme na rožky. Opäť naukladáme rožky namočené v mlieku a dáme tvarohovú plnku. Plnka : Tvaroh zmiešame so žĺtkom, vanilkovým cukrom, postúhanou citrónovou kôrou, vanilkovám pudingovým práškom a jogurtom. Takto pripravenú plnku rovnomerne navrstvíme na rožky. Jablká si očistíme pokrájame na štvrťky, pridáme klinčeky, cukor,vodu a uvaríme si jablkový kompót, ktorý nakoniec dochutíme citónovou šťavou. ( Môžeme použiť aj zavárané jablká, alebo iný druh ovocia ). Uvarený kopmpót nakrájame a uložíme na tvarohovú plnku. Jablká posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom. Žemľovku ukončíme opäť rožkami namáčanými v mlieku. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri 150 stupňoch Celzia 25 - 30 minút. Hotovú žemľovku môžeme poliať šťavou z jablkového kompótu. Dobrú chuť :-)))
to poznám keď sa nemôžem odtrhnúť a stále v niečom sedím obrazne povedané, aj ja sa chystám robiť na budúce z grahamových rožkov, alebo grahamového toastu a s tvarohom, už teraz sa teším, dlho sme nemali žemľovku a veru veru je čas ju zaradiť na jedálniček, synček zbožňuje sladké obedy akoo všetky deti, viem že sa naje ako Valibuk:-) potešila si ma že si sa podelila so svojou variantou a ako si ju vylepšila, môžeme sa teraz inšpirovať a vyskúšať :-))) pekný deň