Pudingová žemľovka

Autor receptu: diabambulka

mňamka...

4
porcie
25-30 minút
na 160 °C

Postup

  1. Staršie rožky nakrájame na kolieska. 400ml mileka zohrejeme pridáme cukor, 1 celé vajce a jeden bielok. Všetko spolu dobre premiešame. Plech si vymastíme olejom a vysypeme strúhankou. Rožky máčame do mlieka a postupne ukladáme na plech. Uvaríme si jahodový puding a vylejeme na rožky. Opäť naukladáme rožky namočené v mlieku a dáme tvarohovú plnku. Plnka : Tvaroh zmiešame so žĺtkom, vanilkovým cukrom, postúhanou citrónovou kôrou, vanilkovám pudingovým práškom a jogurtom. Takto pripravenú plnku rovnomerne navrstvíme na rožky. Jablká si očistíme pokrájame na štvrťky, pridáme klinčeky, cukor,vodu a uvaríme si jablkový kompót, ktorý nakoniec dochutíme citónovou šťavou. ( Môžeme použiť aj zavárané jablká, alebo iný druh ovocia ). Uvarený kopmpót nakrájame a uložíme na tvarohovú plnku. Jablká posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom. Žemľovku ukončíme opäť rožkami namáčanými v mlieku. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri 150 stupňoch Celzia 25 - 30 minút. Hotovú žemľovku môžeme poliať šťavou z jablkového kompótu. Dobrú chuť :-)))