Prsia Ľudmila (dvojky)

Autor receptu: stefanm

Čo tu mám napísať?Napadlo ma to,tak som to realizoval...Niekto jedol s chuťou,niekto s rozpakami ale pojedlo sa!

45 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Uvaríme si ryžu,na oleji opražime slaninku a klobásu a necháme schladiť.Nadrobno pokrájané staršie rožky navlhčíme vodou alebo mliekom,pridáme vychladenú,opraženú slaninu s klobásou,všetky koreniny a sódu bikarbónu,dva žlltky a dobre premiešame.
  2. Nazáver pridáme sneh z bielkov,podľa potreby dohustíme strúhankou...
  3. ...a odložíme aspoň na pol hodiny "odstáť".
  4. Medi tým si naklepeme plátky mäsa (ja som mal karé),osolíme a okoreníme ho podľa chutí a z "orezkov" mäsa si pripravíme malé "slimáčiky" .
  5. Nájdeme si doma vhodnú formu (ja som si rozobral držiak na naberačku) ale dá sa to aj priamo v ruke...
  6. ...a plníme ju pripravenou plnkou do ktorej sme urobili priehlbinku a naplnili ju ryžou.
  7. Plnky rozložíme na ochutené mäso...
  8. ...a na pomastenej panvici opečieme.Podlejeme vodou a do mäkka udusíme.
  9. Pred podávaním krátko prehrejeme aj s plátkom syra ktorý sa rozpustí po plnke."Dozdobíme" skruteným mäskom alebo inou vhodnou náhradou a podávame.
  10. Ja som ako prílohy urobil mierne opekané zemiaky s cibuľkou a červenou paprikou,bazalkový krém (precedený výpek,hl.múka,soľ,cibuľka,voda,bazalka,lyžička masla,kapka citrónovej šťavy) a doplnil som to cviklou s chrenovou šľahačkou a tmavým pivom. Pridávam sem tento recept preto aby ste vedeli,že pri varení sa treba baviť a nie len "trpieť".