Provensálske kurča

Autor receptu: hyza

Komerčný recept
NÁŠ TIP: Pre všetkých milovníkov bezstarostného grilovania sme pripravili čerstvé kuracie diely vo vynikajúcej francúzskej bylinkovej marináde. Stačí opiecť a môžeme podávať spolu s čerstvým šalátom, alebo opekanými zemiakmi.

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie diely umyjeme a osušíme. Vetvičky s bylinkami tiež umyjeme a  osušíme. Pod kožu na stehnách a krídlach vložíme pár lístkov šalvie.
  2. Kuracie diely potrieme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Kuracie diely pomaly grilujeme na alumíniovej tácke a potierame olejom.
  3. Cibuľu a cesnak ošúpeme, nakrájame a pridáme k mäsu, nakoniec pridáme aj zvyšné bylinky.