PRITAMIN

Autor receptu: vikulqa

Tento recept mám od mojej babky, ako malé deti sme to stále vyjedali v špajzi aj čisté bez pečiva :P :D

13
porcií
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé som začala krájať papriku. Odporúčam použiť rukavice ! ( do polnoci som nevedela zaspať a ruky som mala namočené v studenej vode, tak hrozne to štípalo ). Ako ďalšie boli na rade paradajky ( aj so šupkou ), feferónky, cibuľa. Všetko som nakrájala na drobno, pretože ešte nemám mlynček :P Očistila som si cesnak ( väčšinu strúčikov som nakrájala na drobno, no pár hlavičiek (asi 3-4 ) som si nechala vedľa CELÉ ).
  2. Do hrnca som dala nakrájanú papriku, paradajku, cibuľu. Počkala som kým sa to rozvarí. Pridala som nakrájaný cesnak. Tyčovým mixérom som zmes rozmixovala na kašu a varila ďalej aby sa odparila voda. Pridala som bobkový list. Zmes po 45 minútach začala hustnúť, vtedy som vybrala bobkový list a pridala nakrájané feferónky, pretlačené 3 strúčiky cesnaku ( ktoré som si predtým odložila bokom ), kryštálový cukor, soľ, ocot, olej. Nechala som to bublať ešte asi 15 minút.
  3. Nakoniec som naplnila fľaše, vysterilizovala a odložila do špajzičky :) Nevydržali sme s priateľom a hneď na druhý deň sme celú jednu fľašku zjedli :D Z tohto množstva mi vyšlo 13 fľaštičiek :)