PRITAMIN
Autor receptu: vikulqa
Tento recept mám od mojej babky, ako malé deti sme to stále vyjedali v špajzi aj čisté bez pečiva :P :D
13 porcií |
30 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Ako prvé som začala krájať papriku. Odporúčam použiť rukavice ! ( do polnoci som nevedela zaspať a ruky som mala namočené v studenej vode, tak hrozne to štípalo ). Ako ďalšie boli na rade paradajky ( aj so šupkou ), feferónky, cibuľa. Všetko som nakrájala na drobno, pretože ešte nemám mlynček :P Očistila som si cesnak ( väčšinu strúčikov som nakrájala na drobno, no pár hlavičiek (asi 3-4 ) som si nechala vedľa CELÉ ).
- Do hrnca som dala nakrájanú papriku, paradajku, cibuľu. Počkala som kým sa to rozvarí. Pridala som nakrájaný cesnak. Tyčovým mixérom som zmes rozmixovala na kašu a varila ďalej aby sa odparila voda. Pridala som bobkový list. Zmes po 45 minútach začala hustnúť, vtedy som vybrala bobkový list a pridala nakrájané feferónky, pretlačené 3 strúčiky cesnaku ( ktoré som si predtým odložila bokom ), kryštálový cukor, soľ, ocot, olej. Nechala som to bublať ešte asi 15 minút.
- Nakoniec som naplnila fľaše, vysterilizovala a odložila do špajzičky :) Nevydržali sme s priateľom a hneď na druhý deň sme celú jednu fľašku zjedli :D Z tohto množstva mi vyšlo 13 fľaštičiek :)