Pripité hrušky v čokoláde

redakcia - fotkaredakcia, 5. januára 2010

Suroviny

4 ks
700 ml
100 g
50 g
250 g
50 g




Postup

  1. 1

    Hrušky ošúpeme, ale necháme im stopku. Poukladáme ich na stojato do vhodnej nádoby, zasypeme cukrom a zalejeme vínom. Potom ich v rúre asi 20 minút dusíme a dávame pritom pozor, aby sa nepripálili vršky. Takto udusené hrušky vyberieme a dáme do misiek.

  2. 2

    Do vína vložíme hrozienka, necháme ich chvíľu napučať a pridáme nalámanú čokoládu. Za stáleho miešania ju na miernom ohni necháme rozpustiť.

  3. 3

    Hrušky posypeme posekanými orieškami, prelejeme čokoládou a dáme vychladnúť. Pri podávaní môžeme ozdobiť šľahačkou.

Diskusia k receptu