Pripečený štricák fotorecepteintopf

voz12 - fotkavoz12, 26. novembra 2010
Pripečený štricák (fotorecept)eintopf
Foto: voz12

Mám rada recepty robené v jednom hrnci,bez zbytočného riadu a umývania .Pritom sú chutné a výdatné.Tento som si prispôsobila našim chuťovým pohárikom.Možno sa vám Zobraziť celý popisMám rada recepty robené v jednom hrnci,bez zbytočného riadu a umývania .Pritom sú chutné a výdatné.Tento som si prispôsobila našim chuťovým pohárikom.Možno sa vám zapáči.

4
porcie
40 minút
príprava
120 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
1 kg
6 ks
3 ks
6-7 plátkov, (oravská
1 ks, väčšia
 chilli paprika,ml.č.korenie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny,potrebné na toto skvelé jedlo.

    Pripečený štricák (fotorecept)eintopf - obrázok 1
  2. 2

    Na pekáč vložíme papier na pečenie/nemusí byť/Zhruba polovicu kapusty rozprestrieš na dno pekáča. Na ňu pokladieš plátky údenej oravskej slaniny.

    Pripečený štricák (fotorecept)eintopf - obrázok 2
  3. 3

    Posypem korením a čili papričkou.Pokračujem v ukladaní 2.vrstvy-zemiaky nakrájané na plátky.Posypem rascou , soľou a cibuľou.

    Pripečený štricák (fotorecept)eintopf - obrázok 3
  4. 4

    Ďalšia vrstva sú naklepané ,a okorenené rezne,ktoré zostali po výrobe štricáka.Nakoniec posypeme ostatnou kapustou,položíme štricáka ,zakryjeme vrchnákom rímskeho hrnca a šupneme na 2hod do studenej rúry.Postup pri výrobe štricáka.Odrežem 4 plátky z krkovičky,naklepem a obalím špajle-nohy.Na hruď použijem oravskú slaninu ,do ktorej obalím kuraciu pečienku a napichnem na špajlu.Ruky podobne ako nohy.Hlava je zo skrúteného plátku.Pokiaľ budete čakať na túto dobrotu,smelo si pripíjaj s priateľmi ,lebo o to lepšie vám bude chutiť a verím,že zostanú len holé špajle a prázdny hrniec.

    Pripečený štricák (fotorecept)eintopf - obrázok 4

Diskusia k receptu

vybusna
veli sa mi paci ten napad s peciacim papierom.....
evanaaa
Mňa pobavil ten názov " štricák", ale zdá sa mi to dobré papanie, ten štrici je iste chutný.
abend
Suuuper recept, nič v ňom nechýba , jedlá z jedného hrnca milujemu ,komu by sa chcelo umývať haldy riadu,rčite veľmi skoro vyskúšam.
evanaaa
Už som ho ( štricáka) poslala ku mne na FC, nevadí?
zela
...šupnem na 2 hodiny do studenej rúry? Nie náhodou takto...šupnem na 2 hodiny do horúcej rúry?
duschko
Alebo, supnem ho do studenej rury. Nastavim teplotu 200 stupnov celzia a peciem 2 hodiny.
evanaaa
Aj ja som si len teraz všimla, že sa to pečie až dve hodiny, len prečo do studenej rúry, nie vyhriatej ?
voz12
Pokiaľ použijete rímsky pekáč,ten musí ísť do studenej rúry,lebo by ste oň mohli prísť,že by praskol a bolo by aj po obede.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia