Prepelica s batátami a jablkami

Marián Hajtol
kuchár siete Accor-Pannonia Slovakia, 26. októbra 2016
Prepelica s batátami a jablkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
4 ks
4 ks
1 ks
70 g
150 ml




Postup

  1. 1

    Prepelice vložíme do vymasteného pekáča. Obložíme jablkami, citrónom a pridáme rozkrojené batáty. Potrieme maslom, podlejeme vývarom, osolíme, okoreníme, pridáme rozmarín, nádobu zakryjeme a pečieme pri teplote 180 °C asi 45 minút.

  2. 2

    Potom vyberieme z rúry, odokryjeme, natrieme maslom a dopekáme dozlatista asi 15 minút. Podávame poliate výpekom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia