Prekladané zemiaky (fotorecept)

Autor receptu: alexandra20

Prekladané zemiaky známejšie pod názvom Francúzke zemiaky. Viem, že receptov na toto jedlo je tu veľa, ale rada sa podelím aj s mojou verziou.

5-6
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Ja robím prekladané zemiaky z uvarených zemiakov. Uvarím si zemiaky a 6 vajec natvrdo. Zemiaky, vajíčka, špekáčiky, klobásku a cibuľu ošúpem a nakrájam na kolieska. Syr nastrúham. Smotanu na šľahanie osolím, pokorením a zmiešam s 1 surovým vajíčkom.
  2. Do zapekacej misky vrstvím zemiaky, ktoré osolím a môžu sa aj pokoreniť. Na zemiaky dám vajíčka, špekačky, klobásku, cibuľu a polovicu tvrdého syru. Celú vrstvu polejem polovičkou smotany.
  3. Zakončím vrstvou zemiakov, ktoré môžem tiež osoliť a pokoreniť. Zemiaky zalejem zvyšnou smotanu a posypem druhou polovicou strúhaného syru. Pečiem v rúre pri teplote 180 stupňov asi 40 minút.
  4. Po zapečení sú zemiaky na vrchu krásne zlatisté a chrumkavé. Dobrú chuť.