Prekladané zemiaky (fotorecept)
Autor receptu: alexandra20
Prekladané zemiaky známejšie pod názvom Francúzke zemiaky. Viem, že receptov na
toto jedlo je tu veľa, ale rada
sa podelím aj s mojou verziou.
5-6 porcií |
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Ja robím prekladané zemiaky z uvarených zemiakov. Uvarím si zemiaky a 6 vajec natvrdo. Zemiaky, vajíčka, špekáčiky, klobásku a cibuľu ošúpem a nakrájam na kolieska. Syr nastrúham. Smotanu na šľahanie osolím, pokorením a zmiešam s 1 surovým vajíčkom.
- Do zapekacej misky vrstvím zemiaky, ktoré osolím a môžu sa aj pokoreniť. Na zemiaky dám vajíčka, špekačky, klobásku, cibuľu a polovicu tvrdého syru. Celú vrstvu polejem polovičkou smotany.
- Zakončím vrstvou zemiakov, ktoré môžem tiež osoliť a pokoreniť. Zemiaky zalejem zvyšnou smotanu a posypem druhou polovicou strúhaného syru. Pečiem v rúre pri teplote 180 stupňov asi 40 minút.
- Po zapečení sú zemiaky na vrchu krásne zlatisté a chrumkavé. Dobrú chuť.