Praženica z hríbov sináľov-modrákov (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Dostala som za 2 kartóny hríbov u nás zvaných sináľov, inde modrákov... Pre mňa je to chuťove kráľ hríbov, veľkú, zdravú časť sme pokrájali na sušenie a z mäsitých hlavičiek chutnú praženicu.

1-2
porcia
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nazbieraná lesná úroda...
  2. väčšie a mäsitejšie hlavičky očistíme a nakrájame na kocky. Môj svokor ma učil pražiť hríby na suchej panvici, kým sa voda neodparí. Opražené hríby preložím bokom...Pripravíme si vajcia a štamprlík smotany...
  3. Na masle opražíme cibuľu, pridáme rascu a na opraženú cibuľu posypeme trochu štipľavej papriky...pridáme hríby.
  4. Vajcia rozšľaháme so smotanou, osolíme, okoreníme a prilejeme do hríbov,
  5. už len urobíme praženicu, každý podľa toho akú hustú má rád...