Praženica z hríbov sináľov-modrákov (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Dostala som za 2 kartóny hríbov u nás zvaných sináľov, inde modrákov... Pre mňa je to
chuťove kráľ hríbov, veľkú, zdravú časť sme pokrájali na sušenie a z mäsitých hlavičiek
chutnú praženicu.
1-2 porcia |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Nazbieraná lesná úroda...
- väčšie a mäsitejšie hlavičky očistíme a nakrájame na kocky. Môj svokor ma učil pražiť hríby na suchej panvici, kým sa voda neodparí. Opražené hríby preložím bokom...Pripravíme si vajcia a štamprlík smotany...
- Na masle opražíme cibuľu, pridáme rascu a na opraženú cibuľu posypeme trochu štipľavej papriky...pridáme hríby.
- Vajcia rozšľaháme so smotanou, osolíme, okoreníme a prilejeme do hríbov,
- už len urobíme praženicu, každý podľa toho akú hustú má rád...