Portobello huby plnené bryndzou s mangovou salsou
Foto: sweetlaab
Prichádza sezóna májovej bryndze a tento recept je ďalšou variáciou na jej využitie. Okrem slovenskej kuchyne inšpirovali sme sa juhoamerickou a talianskou kuchyňou. Zobraziť celý popisPrichádza sezóna májovej bryndze a tento recept je ďalšou variáciou na jej využitie. Okrem slovenskej kuchyne inšpirovali sme sa juhoamerickou a talianskou kuchyňou. Bryndzou sme naplnili veľké huby Portobello a osviežili sladko-korenistou sviežou výbornou mangovou salsou.
porcie
príprava
na 175 °C
Suroviny
3-4 ks |
|
300 g |
|
3-4 plátky (Ementál, Gouda) |
|
100 g postrúhaný |
|
2 strúčiky |
|
1/2 ks |
|
4 PL (na varenie) |
|
1/4 ČL |
|
2 hrnčeky |
|
1 štipku |
|
1 štipku |
|
Postup
-
1
Umyjeme huby a vysušíme ich čistou utierkou, odstránime stopky, natrieme košíčky s olivovým olejom, predhrejeme rúru na 175 °C. Potrieme plech na pečenie olejom.
- 2
Stopky z húb jemne pokrájame, opražíme na oleji spolu s pretlačeným cesnakom a posekanou cibuľou na strednom ohni, 10 minút, zmes húb ochladíme a zmiešame s bryndzou, nastrúhaným tvrdým syrom (voliteľne), čiernym korením a kajenským korením.
- 3
Lyžičkou naplníme každú hubku s veľkým množstvom bryndze, ale nedávame príliš veľké množstvo, pretože plnka pri pečení môže vytekať. Poukladáme plnené huby na pripravený plech na pečenie.
- 4
Pečieme v predhriatej rúre, až kým sa pod hubami nezačne tvoriť tekutina, asi 20 minút. Môžeme odstrániť tekutinu a pokračovať v pečení ešte niekoľko minút. Počas posledných minút pečenia prikryjeme bryndzu v hubách plátkami Ementálu a pokračujeme v pečení, kým sa syr neroztopí.
- 5
Vyberieme z rúry, ozdobíme mangovou salsou a servírujeme so salsou ešte v malej miske. Recept na výbornú salsu je na mojom blogu http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2017/05/mango-salsa-mangova-salsa-salsa-la.html
- 6
Toto jedlo je bohaté na živočíšne tuky, ale má aj množstvo výživných látok, nutričné hodnoty ako aj viac informácií o recepte je na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2017/05/portobello-mushrooms-stuffed-with-sheep.html
Tiež plnené bryndzou:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem Haji, prvý krát sme ochutnali Porobellá, pozdravujem :-)
Ďakujem za komentár, máš plne pravdu, že s tou plnkou treba opatrne pri pečení, ale tu je recept ktorý sme z časti skopírovali
www.pataks.ca/recipe/grilled-portobello-mushroom-stuf...
je to profesionálna firma, ktorá portobelá najprv grilovala a až potom naplnila kozím syrom, teda syr nepiekla, a na vrch dala mangové sladko-kyslé čatní. Tak si myslím, že keby som to robila ešte raz, tak by som recept vylepšila, najprv upiekla košíčky, a potom ich naplnila bryndzou, tak by sa aspoň zachovali všetky úžasné vlastnosti nepasterizovanej letnej bryndze ... a to sladko-kyslé čatní sa s bryndzou dobre hodí, pretože sýty syr osvieži, ale to je individuálne a môže sa to osviežiť aj inými chuťami ...
Ďakujem za komentár, my sme Portobelá skúsili prvý krát, a boli dobré, ale v podstate mali chuť ako väčšina húb ...
Ďakujem pekne Monty :-), ano bolo dobré