Šampiňóny plnené bryndzou

Portobello huby plnené bryndzou s mangovou salsou

Autor receptu: sweetlaab

Prichádza sezóna májovej bryndze a tento recept je ďalšou variáciou na jej využitie. Okrem slovenskej kuchyne inšpirovali sme sa juhoamerickou a talianskou kuchyňou. Bryndzou sme naplnili veľké huby Portobello a osviežili sladko-korenistou sviežou výbornou mangovou salsou.

3
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Umyjeme huby a vysušíme ich čistou utierkou, odstránime stopky, natrieme košíčky s olivovým olejom, predhrejeme rúru na 175 °C. Potrieme plech na pečenie olejom.
  2. Stopky z húb jemne pokrájame, opražíme na oleji spolu s pretlačeným cesnakom a posekanou cibuľou na strednom ohni, 10 minút, zmes húb ochladíme a zmiešame s bryndzou, nastrúhaným tvrdým syrom (voliteľne), čiernym korením a kajenským korením.
  3. Lyžičkou naplníme každú hubku s veľkým množstvom bryndze, ale nedávame príliš veľké množstvo, pretože plnka pri pečení môže vytekať. Poukladáme plnené huby na pripravený plech na pečenie.
  4. Pečieme v predhriatej rúre, až kým sa pod hubami nezačne tvoriť tekutina, asi 20 minút. Môžeme odstrániť tekutinu a pokračovať v pečení ešte niekoľko minút. Počas posledných minút pečenia prikryjeme bryndzu v hubách plátkami Ementálu a pokračujeme v pečení, kým sa syr neroztopí.
  5. Vyberieme z rúry, ozdobíme mangovou salsou a servírujeme so salsou ešte v malej miske. Recept na výbornú salsu je na mojom blogu http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2017/05/mango-salsa-mangova-salsa-salsa-la.html
  6. Toto jedlo je bohaté na živočíšne tuky, ale má aj množstvo výživných látok, nutričné hodnoty ako aj viac informácií o recepte je na http://danieladanaphotographer.blogspot.sk/2017/05/portobello-mushrooms-stuffed-with-sheep.html