Pórový slaný koláč quiche
Autor receptu: giulianka
Recept som si všimla na obale mletého čierneho korenia Kotány. Tak som skúsila a zaľúbila
sa :) Slané koláče mám totiž rada a najmä cez týždeň na večere.
4-6 porcie |
60 minút príprava |
30 minút na 190 °C |
Postup
- Cesto: Múka, maslo, 1 vajce a korenie a soľ - vypracujeme cesto, odložíme na 1 hod. do chladničky.
- Plnka: Nasekaný pór a cibuľu opražíme do mäkka na kúsku masla.
- Zálievka: Mlieko, smotana, 2 vajcia rozšľaháme. Ochutíme soľou, mletým orieškom, vňaťou. Pridáme nastrúhaný ementál.
- Cesto rozprestrieme na okrúhlu formu, popicháme vidličkou, prikryjeme alobalom a môžeme zaťažiť aj fazuľou/suchým hrachom. Pečieme 8-10min. (Zo skúsenosti by som piekla aj dlhsie, asi aj 20min.)
- Zložíme fazuľu a alobal. Navrstvíme rovnomerne opražený pór a zalejem zálievkou. Pečieme ešte 20min.