Pórový slaný koláč quiche

Autor receptu: giulianka

Recept som si všimla na obale mletého čierneho korenia Kotány. Tak som skúsila a zaľúbila sa :) Slané koláče mám totiž rada a najmä cez týždeň na večere.

4-6
porcie
60 minút
príprava
30 minút
na 190 °C

Postup

  1. Cesto: Múka, maslo, 1 vajce a korenie a soľ - vypracujeme cesto, odložíme na 1 hod. do chladničky.
  2. Plnka: Nasekaný pór a cibuľu opražíme do mäkka na kúsku masla.
  3. Zálievka: Mlieko, smotana, 2 vajcia rozšľaháme. Ochutíme soľou, mletým orieškom, vňaťou. Pridáme nastrúhaný ementál.
  4. Cesto rozprestrieme na okrúhlu formu, popicháme vidličkou, prikryjeme alobalom a môžeme zaťažiť aj fazuľou/suchým hrachom. Pečieme 8-10min. (Zo skúsenosti by som piekla aj dlhsie, asi aj 20min.)
  5. Zložíme fazuľu a alobal. Navrstvíme rovnomerne opražený pór a zalejem zálievkou. Pečieme ešte 20min.