Pórová polievka
Pórová polievka s krutónmi zo zeleniny
Autor receptu: palma
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Očistenú cibuľu a pór nadrobno nakrájame. Vo väčšom hrnci zohrejeme 4 PL oleja a orestujeme najskôr cibuľu, potom pridáme pór (trošku si odložíme na ozdobu). Cibuľu s pórom pražíme 3 - 5 minút na miernom ohni. Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky, zalejeme vodou, pridáme soľ, korenie a varíme domäkka.
- Keď je polievka uvarená, tyčovým mixérom ju rozmixujeme na hladký krém. Ak je príliš hustá, rozriedime ju vodou. Necháme prejsť varom a odstavíme.
- Kým sa polievka varí, mrkvu, kaleráb a petržlen nakrájame na malé kocky. Pomaly ich pražime na zohriatom zvyšnom oleji, kým nie sú na okrajoch krásne hnedé.
- Polievku servírujeme so zeleninovými krutónmi a dozdobíme pórom.
|