Zapekané zemiaky
Zapekané zemiaky

Pór zapečený so zemiakmi fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 4. novembra 2023
Pór zapečený so zemiakmi (fotorecept)
Foto: tejaja

Jednoduché jedlo, ktorého príprava netrvá dlho. Kto má rád pór, príde si na svoje.

4
porcie
15 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
3 ks väčšie
3 podzemky
3 strúčiky
200 ml
3 ks




Postup

  1. 1

    Do olejom vymasteného pekáčika dáme na kolieska nakrájaný pór.

    Pór zapečený so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme na kocky nakrájané zemiaky.

    Pór zapečený so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Posypeme nasekaným cesnakom a nakrájanými podzemkami kurkumy. Priamo v pekáčiku premiešame.

    Pór zapečený so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vo vývare rozmiešame vajíčka, čierne korenie a soľ a zalejeme zeleninu.

    Pór zapečený so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zakryté alobalom pečieme na 180 °C asi 40 minút. Potom odkryjeme a zapečieme ešte 10 minút.

    Pór zapečený so zemiakmi (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

farbuska
Kurkumu som zatiaľ používala iba sušenú v podobe prášku, skúsim jej využitie aj takýmto spôsobom. Vďaka za námet.
tejaja
@bugout (4.11.2023 10:18)

Keď som prvý raz používala kurkumu, tak všetko, čoho som sa dotkla, bolo žlté. :))) Ale na druhej strane musím povedať, že to zo všetkého veľmi ľahko sa umylo, okrem plastovej mištičky, tam to držalo niekoľko umytí.:)))
Ale v jedle ju mám radšej ako práškovú. Tú práškovú si dávam do jogurtu každé ráno.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia