Pomazánka z leča

verka1 - fotkaverka1, 29. októbra 2009

rýchle a dobrééé

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Lečo spravíme bežným spôsobom. Na spenenej cibuli udusíme papriku a polovicu dávky paradajok. Osolíme a na záver zamiešame vajíčka, podľa počtu stravníkov.

  2. 2

    Keď sa lečo nezje, alebo si uchmatnem, tak ho vymixujem a natieram na chlebík. Je to vegetarianske a veľmi chutné.

Diskusia k receptu

nyja
A treba to vôbec mixovať? Ja mám rada studené lečo, ktoré si len tak nacapkám na chlieb
verka1
keď si to robíš pre seba stačí aj tak, ale keď pre návštevu, tak snáď nebudeš budiť dojem, že ti zostalo lečo z obeda. Mixované to už je pomazánka.
cinkla
Hmmmmmm,leco mame aj my radi, ale o pomazanke z leca pocujem prvy raz, ale za pokus to asi stoji....
modrykamen
Ja tiež doporučujem dobre rozmixovať, lebo kusy papriky, či paradajky s kožkou na chlebíku nevizerajú vábne. Tiež si zvyknem večer uchmatnúť z leča a ráno je pochúťka (a zdravá).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia