Pomaly pečené hovädzie s kávou (fotorecept)

Autor receptu: matavarecha

Tento recept je veľmi jednoduchý taký „rýchly“ na prípravu. Tá káva podčiarkla bohatú chuť hovädzieho, ale nedá sa v jedle identifikovať. Ja som tiež tŕpla čo z toho bude ale výsledok stojí zato.

210 - 240 minút
na 160-170 °C

Postup

  1. Na panvicu dáme olej mäso okoreníme, posolíme a opečieme z každej strany. Pri obracaní dbáme na to, aby sme doň nepichli. Mäso preložíme do pekáča a v panvici z výpekom nalejeme 400 ml vývaru a necháme zovrieť aby sa uvoľnili všetky tie výpečky. Do pekáča vložíme opražené mäso spolu s cibuľou, len rukou rozpučeným cesnakom, pridáme sušené huby ja som použila mletú zmes. Zalejeme vývarom, pridáme asi 1,5 dcl uvarenej kávy, med, brandy zakryjeme a pečieme na 160-170 °C 3,5 - 4 hodiny. Ja som každú hodinu mäso prevrátila (nemusíme). Mäso je mäkučké rozpadávajúce sa. Po upečení pridáme do šťavy maslo. Podávame s kašou a zeleninkou. (Originál recept uvádza pridať aj čerstvé pokrájané šampiňóny ja som nedávala. Dávala som bez kofeínovú kávu kôli deťom. Z brandy sa alkohol odparí ten bez alkoholu nie je hihihih.)
  2. Na panvicu dáme olej mäso okoreníme, posolíme a opečieme z každej strany. Pri obracaní dbáme na to, aby sme doň nepichli.
  3. z každej strany
  4. Do pekáča vložíme opražené mäso spolu s cibuľou, len rukou rozpučeným cesnakom, pridáme sušené huby ja som použila mletú zmes.
  5. Zalejeme vývarom
  6. pridáme asi 1,5 dcl uvarenej kávy, med, brandy
  7. zakryjeme a pečieme na 160-170 °C cca 4 hodiny
  8. Po upečení pridáme do šťavy maslo. Podávame s kašou a zeleninkou. (Originál recept uvádza pridať aj čerstvé pokrájané šampiňóny ja som nedávala po upečení pridáme do šťavy maslo.
  9. upečené
  10. Mäso je mäkučké rozpadávajúce sa. dávala som bez kofeínovú kávu kôli deťom. Z brandy sa alkohol odparí ten bez alkoholu nie je hihihih.)