Pomaly pečené hovädzie s kávou (fotorecept)
Autor receptu: matavarecha
Tento recept je veľmi jednoduchý taký „rýchly“ na prípravu. Tá káva podčiarkla bohatú chuť hovädzieho, ale nedá sa v jedle identifikovať. Ja som tiež tŕpla čo z toho bude ale výsledok stojí zato.
210 - 240 minút na 160-170 °C |
Postup
- Na panvicu dáme olej mäso okoreníme, posolíme a opečieme z každej strany. Pri obracaní dbáme na to, aby sme doň nepichli. Mäso preložíme do pekáča a v panvici z výpekom nalejeme 400 ml vývaru a necháme zovrieť aby sa uvoľnili všetky tie výpečky. Do pekáča vložíme opražené mäso spolu s cibuľou, len rukou rozpučeným cesnakom, pridáme sušené huby ja som použila mletú zmes. Zalejeme vývarom, pridáme asi 1,5 dcl uvarenej kávy, med, brandy zakryjeme a pečieme na 160-170 °C 3,5 - 4 hodiny. Ja som každú hodinu mäso prevrátila (nemusíme). Mäso je mäkučké rozpadávajúce sa. Po upečení pridáme do šťavy maslo. Podávame s kašou a zeleninkou. (Originál recept uvádza pridať aj čerstvé pokrájané šampiňóny ja som nedávala. Dávala som bez kofeínovú kávu kôli deťom. Z brandy sa alkohol odparí ten bez alkoholu nie je hihihih.)
- Na panvicu dáme olej mäso okoreníme, posolíme a opečieme z každej strany. Pri obracaní dbáme na to, aby sme doň nepichli.
- z každej strany
- Do pekáča vložíme opražené mäso spolu s cibuľou, len rukou rozpučeným cesnakom, pridáme sušené huby ja som použila mletú zmes.
- Zalejeme vývarom
- pridáme asi 1,5 dcl uvarenej kávy, med, brandy
- zakryjeme a pečieme na 160-170 °C cca 4 hodiny
- Po upečení pridáme do šťavy maslo. Podávame s kašou a zeleninkou. (Originál recept uvádza pridať aj čerstvé pokrájané šampiňóny ja som nedávala
po upečení pridáme do šťavy maslo.
- upečené
- Mäso je mäkučké rozpadávajúce sa. dávala som bez kofeínovú kávu kôli deťom. Z brandy sa alkohol odparí ten bez alkoholu nie je hihihih.)