Rôzne

Dilema-pečiete kačicu/hus odokrytú alebo zakrytú?

radox1 - fotkaradox1, 11. novembra 2013

Ja osobne pomalym pecenim 130-140 stupnov odokrytu aby sa piekla a nie dusila,a pod kacicu dam do rury este samostatne plny plech vody aby sa nevysusila ,ale vsetci naokolo ju pecu prikrytu.

@zareaguj


Diskusia k téme

aretta
Tiež ju pečiem zakrytú a až nakoniec dám dopiecť odokrytú. Pri pečení ale potieram mliekom.
luss44
kačku pečiem zakrytú v pekáči s vrchnákom cca 1,5 hod. prsiami nadol na 170°C, potom ju odkryjem, zoberiem zvrchu opatrne masť, jemne popichám vidličkou na najtučnejších miestach, pečiem ešte 1,5 hod. odokrytú, v polovici pečenia ju obrátim prsíčkami nahor, priebežne odoberám masť a polievam výpekom kačku. Mäsko je mäkučké a koža červená chrumkavá.
baculata
Nedávno bol tu na vareche recept na pečenu kačicu, tiez pečena bez prikrytia pri menšej teplote.Riešlila som sama so sebou dilemu, ktoru opisuješ.Myslím si podla mojich skuseností, je rozdiel piect kačicu ktorá ma gramáz 2 kg a kacicu 5 kg.Chováme kačice vačšej hmotnosti, prikrývam alobalom, alebo plechom dopekám odokrytu.Rozhodne skusim menšiu kačku upiect ododkrytu, som zvedava, ale kuskami alobalu prikryjem stehienka aby nevyschli.Robila to aj svokra.Vzdy kacku niečim podlozim na plechu, aby sa mi prsna koza neprilepila na plech.
evanaaa
Ja zvyknem tiež piecť spočiatku zakrytú a až neskôr, keď je polomäkká odokryjem aby sa dočervena upiekla, pritom jej ešte pomôžem tým, že ju pri konci polejem mliekom alebo smotanou. A aby sa nepripálila na spodok, podložím ju odrezanými krídlami a drobami. Njamä hus, tá býva väčšia sa lepšie prepečie ak je prikrytá určitú dobu, a zmäkne, skôr by sa vysušila, aspoň si myslím, ak by sa piekla po celý čas odokrytá, takto, aj keď ju popichám, je šťavnatá.
rulik
tak ako píše @evanaaa , neviem o tom, že by sa prikrytá dusila, tam sa pomerna zakrátko vypečie masť a v tej sa mäsko pečie, aj ked sa na začiatku podleje, myslím, že odkrytá sa vysuší a hlavne ak je pri menšej teplote a tým pádom dlhšie sa pečie=suší, daj vedieť ako dopadla
kimlo
Keď sme pri tej hydine, nepoznáte niekoho kto v okolí NMnV predáva domáce kačice alebo husi?
staja
Poznáme, ale už majú predané :(
pusta
@kimlo , ak môžem poradiť, ved si hod do hľadačika v Google heslo: "predaj domácich kačíc" a vybehne ti celý zoznam viacerých adries chovateľov i so zadaním ceny, dokonca majú uvedené svoje telefónne čísla, mail a niektorí aj posielajú vykŕmené a vypitvané domáce kačky aj priamo na uvedenú adresu kupujúceho domov alebo si môžeš zájsť k nim domov osobne vybrať po predchádzajúcej dohode.
dúfam, že som ti pomohla :-)
pusta
@kimlo , takto môžeš kúpiť aj domácu, kukuricou vykŕmenú hus :-)
pusta
@kimlo , vybrala som len niektoré, pozri si ich viac na tej stránke, iste nájdeš aj blízko teba, okrem toho, aj ked je to od teba daleko, niektorí po dohode s tebou aj pošlú ti domov, ak by si chcel, však uvidíš sám :-)
prajem ti pekný deň
zinnajdha
hus som nepiekla, tiež by som chcela kúpiť domácu.
Kačku pečiem -odkedy som kúpila vrecúška na pečenie, v uzavretom vrecúšku dve hodiny, približne na 200 °C - podľa typu rúry. takto: kačku nasolím (nič viac ), vložím do vrecúška, podľa návodu na obale uzavriem a vrecko na vrchu popichám. Do pekáča dám mriežku a na ňu to vrecko. Zatiaľ sa mi tento spôsob najviac páči, netreba podlievať ani kontrolovať. Návod mám od starej skúsenej kuchárky.
radox1





tak som dopiekol kacku-2,7kg kupovanu v obchode.
piekol som ju odokrytu, den vopred nasolenu a posypanu rascou plus jablko do vnutra.
doba pecenia 2,5h na 150°,multifuncna rura.co je dolezite - pod pekac s kackou som vlozil hlbsi pekac plny vodou,ktora nam udrziava vlhkost v rure,cim sa kacka nevysusuje-taky domaci konvektomat.
po 2,5 h som zlial tuk,uz makku kacku som otocil a zapol gril,pokial nechytila koza korku.
vysledok-kacka sa piekla a nie dusila,stavnata a chrumkava.
1x albina
janger
@radox1 , no ta je nadherna! Super :-), normalne som ju zavonala :-). Dobru chut. Ja mozem len naprazdno prehltat ;-).