Foto: kukulienka71
Mama mojej kamarátky z mladosti zvykla často dusiť hovädzie predné s mrkvou a hráškom v rúre. Bolo to fantastické. Pri dnešnom varení som sa Zobraziť celý popisMama mojej kamarátky z mladosti zvykla často dusiť hovädzie predné s mrkvou a hráškom v rúre. Bolo to fantastické. Pri dnešnom varení som sa inšpirovala tou chuťou a receptom na Hovädzie bourguignon.
porcie
príprava
na 130-150 °C
Postup
-
1
Mäso som nakrájala na väčšie kúsky, utrela dosucha a po jednom rýchlo opiekla na panvici s trochou masti.
-
2
Do jenskej misy som nakrájala mrkvu a cibuľu na kolieska, primiešala bobkové listy a čierne celé korenie, na tento základ som pokládla opečené kusy mäsa a zaliala zmesou vývaru, vína a paradajkového pretlaku. Rúru som mala vyhriatu na 200°C, keď som tam vkladala zakrytú misu.
-
3
Sledovala som cez okienko, keď sa tekutina začala variť, znížila som na 130°C a dusila som za stáleho bublania mäso zakryté 1 hodinu. Teplotu som znižovala-zvyšovala od 130 do 150°C v závislosti od intenzity bublania tekutiny, má to byť veľmi pomalé dusenie. Po hodine som mäso odokryla a ďalej dusila ešte presne 2 hodiny, občas som vyčnievajúce kúsky mäsa pootáčala. Na obrázku vidieť množstvo tekutiny po 1 hodine...
-
4
...a po ďalších 2 hodinách
-
5
ešte som pridala mrazený hrášok a vrátila misu späť do rúry na 5 minút, to úplne stačilo. Počas dusenia mäsa som pripravila prílohu - žemľové knedle. Po dokončení mäsa som ešte na panvici na troške masti tiež rýchlo opiekla polovičky šampiňónov a pokládla som ich na hotové porcie jedla. Vhodnou prílohou sa mi zdajú aj cestoviny alebo čerstvé pečivo.
-
6
Ak máte radi hovädzie, na zelenine a ešte k tomu s vínom, určite si prídete na svoje;-)
výborný recept si pridala, kvalitné spracovanie.
foto lepšie ako od profíka, neviem sa vynadívať, také je nádherné.
jednoznačne *****
hahahahaha .- hlavne označeniu "2"
si veľmi trefná a vtipná, podarilo sa ti bingo na milión%
máš to u mňa.
len by som si priala aby raz aj takéto jedlo vyhralo v súťaži ktorá tu na Vareche každý mesiac prebieha :-)
Mali si od koho tí dvaja zobrať príklad! DDDD,hahaha
hádam nechceš tvrdiť, že rýpala @kukulienka71 v tom komente, len chcela aby sa zasmiali na jej vtipe, nič viac
ja som písala o nej a pre ňu, o nikom inom :-)
kto vie, o čom je reč, ten pochopí DDDDD
no toto, neuveritešľné - a na mňa si zabudla DDDDD odpúšťam ti a rada :-)
spravila si mi výbornú náladu, tak sa smejem :-)
dakujem.
ja som nebola zablokovaná, počas pridávania receptu mi to zrazu spadlo, nevedela som sa prihlásiť, potrebovala som recept pridať, tak jednorázovo vznikol nick s označením @pusta1 , porucha bola odstránená a redakcia preradila potom tento recept pod nick @pusta.
taký si strašne všímavý, ale tento malý detail ti ušiel :-(
DDDDD celkom fajn, že si sa unúval ten link pridať :-) dakujem ti za to.
toto zneužili dvaja zablokovaní a beztrestne ignorujú redakciu, pobehujú tu dalej. neboj @leomax , však si to @redakcia všimne.,,
@kukulienka71 , prepáč mi spamovanie tvojho nádherného receptu.
mrzí ma to. dakujem za pochopenie
Pre mňa Varecha, je studnica nápadov , inšpirácii a aj pohodového čítania , hlavne našich Slovákov žijúci v zahraničí :-)
každopádne si myslím, že k akémukoľvek receptu diskusia o surovinách patrí, pretože sú skrátka súčasťou receptu a mám za to, že autor receptu by sa mal vedieť postaviť a mal vedieť diskutovať nielen o recepte samotnom, ale aj o surovinách a spôsobe, akým boli suroviny získané a dokonca aj za vplyv na zdravie tých, ktorí ten recept zopakujú.
@alpynus mohol predsa :
1. založiť diskusiu, aby nespamoval recepty užívateľov Varecha.sk
2. vybrať si akýkoľvek iný vegánsky variaci web.
3. rozvíjať svoje aktivity v tomto smere na iných vhodných fórach mimo Varecha.sk
4. tak, ako jemu nikto nevnucuje svoje názory o konzumácii mäsa a čo má alebo nemá konzumovať on, tak nemá on vnucovať svoje názory iným tu.
Definicia spamu:
Oficiálna definícia pojmu spam hovorí, že je to nevyžiadaná masovo rozposielaná správa, najmä e-mailová alebo prípadne iného druhu internetovej komunikácie, najčastejšie reklamná. Používa sa tiež skratka UBE/UCE (Unsolicited Bulk/Commercial Email), čo konkrétne znamená nežiadaný hromadný/komerčný email.
Toto tu nieje spam, sorry :/