Chobotnica po portugalsky
Polvo a lagareiro (fotorecept)
Autor receptu: diamontko
Milujem prímorskú kuchyňu a
keď som v Portugalsku, nikdy si
nenechám ujsť ich úžasnú
chobotničku. Konečne som sa
odhodlala kúpiť ju u nás na
Slovensku a podla originál
portuguese receptu pripraviť. Je
úplne božská, mäkučká, lahodná,
milujem ju.
2 porcie |
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Chobotnicu poriadne umyť, vložiť do hrnca so studenou vodou, pridáme petržlenovú vňať, ošúpanú celú cibuľu, nakrojenú z oboch strán do kríža a privedieme do varu. Varíme 30 minút.
- Medzitým uvariť zemiaky v šupke do mäkka. Potom ich trosku spučiť, stlačiť rukou jemne.
- Nakrájať zeleninu, rajčiny na mesiačiky, papriku na štvorce, cibuľu na kolieska, cesnak nešúpať, len prepoliť každý strúčik.
- Keď sa chobotnica uvarí, vybrať ju z vody, nakrájať na menšie kúsky a dať do pekáča so zeleninou aj zemiakmi. Poriadne poliať olivovým olejom, posoliť, okoreniť, premiešať a navrch dať bobkový list a tymián.
- Dať do rúry vyhriatej na 180 °C a piecť neprikryté 35 minút.