Chobotnica po portugalsky

Polvo a lagareiro (fotorecept)

Autor receptu: diamontko

Milujem prímorskú kuchyňu a keď som v Portugalsku, nikdy si nenechám ujsť ich úžasnú chobotničku. Konečne som sa odhodlala kúpiť ju u nás na Slovensku a podla originál portuguese receptu pripraviť. Je úplne božská, mäkučká, lahodná, milujem ju.

2
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Chobotnicu poriadne umyť, vložiť do hrnca so studenou vodou, pridáme petržlenovú vňať, ošúpanú celú cibuľu, nakrojenú z oboch strán do kríža a privedieme do varu. Varíme 30 minút.
  2. Medzitým uvariť zemiaky v šupke do mäkka. Potom ich trosku spučiť, stlačiť rukou jemne.
  3. Nakrájať zeleninu, rajčiny na mesiačiky, papriku na štvorce, cibuľu na kolieska, cesnak nešúpať, len prepoliť každý strúčik.
  4. Keď sa chobotnica uvarí, vybrať ju z vody, nakrájať na menšie kúsky a dať do pekáča so zeleninou aj zemiakmi. Poriadne poliať olivovým olejom, posoliť, okoreniť, premiešať a navrch dať bobkový list a tymián.
  5. Dať do rúry vyhriatej na 180 °C a piecť neprikryté 35 minút.