Foto: elixir
S hrejivou chuťou cesnaku.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks väčšia žltá |
|
2 hrste |
|
2 hrste ružičky |
|
1 ks malá |
|
1 PL kopcovitá |
|
600 ml |
|
2 ks celé |
|
|
|
1 strúčik |
|
|
|
|
Postup
-
1
V hrnci rozpustíme maslo, pridáme umytú a pokrájanú cuketu a chvíľu oprážame.
- 2
Pridáme umyté a pokrájané fazuľové lusky, ružičky karfiolu a zalejeme vývarom. Osolíme, vhodíme čierne korenie, kurkumu a ošúpanú (nepokrájanú) cibuľu. Varíme 15 minút. Medzitým ošúpeme a na drobno pokrájame cesnak.
- 3
Keď je polievka uvarená, cibuľu a korenie vyberieme, vmiešame cesnak, naložíme na taniere a ozdobíme opláchnutými brokolicovými klíčkami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@evanaaa tu sa dajú kúpiť v obchodných reťazcoch alebo v bio obchodoch... Obvykle sú v chladiacich boxoch, nie na stojanoch so zeleninou. Držím palce, nech sa Ti ich dobre podarí nájsť u vás. :)
@marianne držím palce nech dobre rastú :)
@mariamka labuťky túto jar nemali maličké, ani iné vtáčence, akosi sa im nechcelo, asi to bol pre ne chladný rok... neviem, či to dobehnú, ale už veľmi nedúfam... Treba vyčkať zas budúceho roku. :)