Polievka zo žltej cukety

elixir - fotkaelixir, 10. mája 2015
Polievka zo žltej cukety
Foto: elixir

S hrejivou chuťou cesnaku.

4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks väčšia žltá
2 hrste
2 hrste ružičky
1 ks malá
1 PL kopcovitá
600 ml
2 ks celé
1 strúčik




Postup

  1. 1

    V hrnci rozpustíme maslo, pridáme umytú a pokrájanú cuketu a chvíľu oprážame.

  2. 2

    Pridáme umyté a pokrájané fazuľové lusky, ružičky karfiolu a zalejeme vývarom. Osolíme, vhodíme čierne korenie, kurkumu a ošúpanú (nepokrájanú) cibuľu. Varíme 15 minút. Medzitým ošúpeme a na drobno pokrájame cesnak.

  3. 3

    Keď je polievka uvarená, cibuľu a korenie vyberieme, vmiešame cesnak, naložíme na taniere a ozdobíme opláchnutými brokolicovými klíčkami.

Diskusia k receptu

elixir
Ďakujem vám za pristavenie. ;) Aj som váhala, či recept sem pridať, nepáčilo sa mi ako na foto vyšli tie brokolicové klíčky, ale čo už... make-up im spraviť nemôžem a sú také "bobré". :)
havino
úžas, nerieš klíčky, ja pri prvom zhliadnutí, by som brala lyžicu a nabrala si z nej, no ale ja som u nás sa so žltou cukinou ešte nestretla
1x elixir
evanaaa
@elix ír, polievočka jarná ako maľovaná, mňa ale zaujali brokolicové klíčky, také niečo som ešte nevidela, kde to predávajú? A cuketu žltú som možno aj videla, ale nevšimla som si, lebo sa priznávam - ja som ju ešte nemala ani zelenú. Ale dala by som aj brokolicu, keď už tie klíčky tam sú......
1x elixir
elixir
Ďakujem za pekné komentáre :)
@evanaaa tu sa dajú kúpiť v obchodných reťazcoch alebo v bio obchodoch... Obvykle sú v chladiacich boxoch, nie na stojanoch so zeleninou. Držím palce, nech sa Ti ich dobre podarí nájsť u vás. :)
katka78
Dievčatá, tiež ma zaujali už niekedy minule u @elixir tie brokolicové klíčky, tak som si kúpila semienka, že si ich naklíčim sama. No sáčok stál cca do troch eur, ale vnútri bolo len asi 10 semienok. Neviem čo som to kúpila za odrodu. Nechala som ich vyrásť po prvé lístky a tie zjedla. Také väčšie balenie vyslovene na nakličovanie som nenašla, ale ak by ste natrafili, dajte vedieť :-)
1x elixir
mariamka
vyzera krasne, tak na skus,, kurkuma, viem, ze je velmi zdrava a brokolicove klicky, to u nas ani nechyrovat,, labutky sa ako maju? :)
1x elixir
marianne
@katka78 kupila tento rok semienka brokolice v obchode so semienkami za par desiatok centov,okolo 0,60-0,80 centov stali ,nepamatam presne do eurka, este pohladaj, lebo niekde uz nevedia co by za ne pytali, tiez poznam obchod, kde pytaju trojnasobok....
1x elixir
marianne
inak zasiala som do jedneho riadku na zahradke a do jedneho truhlika na balkone spaldu, na experiment, som zvedava na tu urodu:-)) Minuly rok sa mi darilo,panbozko doprial,som mala z dvoch rastlinek uhorky driecne. Zaujmave,ze z celeho vrecka semienok sa chytili len dve rastlinky,ale stali zato,rodili ako dive..
1x elixir
elixir
Brokolicové klíčky si kupujem, pestovať som ich ešte neskúšala, aj keď ma to vcelku láka...
@marianne držím palce nech dobre rastú :)
@mariamka labuťky túto jar nemali maličké, ani iné vtáčence, akosi sa im nechcelo, asi to bol pre ne chladný rok... neviem, či to dobehnú, ale už veľmi nedúfam... Treba vyčkať zas budúceho roku. :)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia