Polievka zo zelenej fazuľky

Polievka zo zelenej fazuľky
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 10. marca 2011 18:06Ďalšie jeho recepty

Suroviny

5
porcií
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

Zelenú fazuľku, umyjeme a nakrájame nadrobno ( môžeme použiť mrazenú, čerstvú, alebo zaváranú fazuľku ). Dáme do hrnca spolu s nakrájanými zemiakmi, osolíme, pridáme bobkový list, celé čierne korenie, troška vegety a varíme 20 minút. Medzitým si v smotane rozhabarkujeme hladkú múku a uvaríme vajíčka na tvrdo. Keď sú zemiaky s fazuľkou uvarené pridáme zátrepku zo smotany, dochutíme cukrom, citrónovou šťavou ( alebo octom ), pridáme posekanú kôprovú vňať a necháme prejsť varom. Podávame s uvarenými vajíčkami. Dobrú chuť :-)))



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

16 komentárov k receptu
  • dorisa, 10. marca 2011 o 20:11
    Mňam, hneď by som si dala. Vymeň za plnenú papriku:))))


  • bejaja, 10. marca 2011 o 21:27
    vypadá výborne, zelenú fazuľku mám rada...


  • jody, 10. marca 2011 o 21:41
    toto je veru cosi pre mna :)


  • ancicka, 10. marca 2011 o 21:48
    Túto plievku varievam,je ozaj dobrá.


  • tonicka53, 10. marca 2011 o 22:47
    Ako stvorená na zajtrajší obed, už sa teším :-) vďaka za tip.


  • lyali, 10. marca 2011 o 22:50
    Milujem fazuľkovú polievku napokyslo!


  • diabambulka, 11. marca 2011 o 07:22
    ahojte všetci a ďakujem za milé ohlasy :-)))
    dorisa, jasné že vymením poďme čenčovať ja milujem plnenú papriku :-)))) pekný deň...


  • evia, 11. marca 2011 o 11:38
    výborný recept, len ja kôpor a okyseľovadlo, t.j. citron alebo ocot už nepreváram. inak robím rovnako


  • hviezdickaz, 11. marca 2011 o 14:39
    zboznujem zelenu fazulku ... asi si ju dnes aj kupim,a bude zajtra na obed :)))


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 7 komentárov)
  • marienka44, 11. marca 2011 o 18:50
    Mám dávno vystrihnuty clanok z Plus 1 den, ze zelena fazulka pôsobí priaznivo na nas mozog. Takze treba vela konzumovat. :-)


  • diabambulka, 12. marca 2011 o 11:46
    marienka44 vidíš to som netušila, môj malý sa nekamaráti so surovou zeleninkou tak aspoň takto mi ju zje uvarenú v akejkoľvek polievke :-))) pekný deň...


  • gknec, 2. septembra 2011 o 14:15
    no skusil som to dnes prvy krat troska som to obmenil a super

    zemiaky som dal varit s bobkovym listom pridal cervenu papriku sladku a trocha stiplavu + 5 ks korenia , samozrejme sol

    pridal sterilizovanu fazulku nechal prevriet zalial mliekom s hl. mukou na pavici oprazil cibulku s klobaskou vlial do hrnca a pridal jednu cajovu lyzicku kopru

    proste nebicko v papuli lol :o)


  • giggles, 15. februára 2012 o 19:26
    práve som ju dovarila a je fakt dobrá ;)


  • diabambulka, 15. februára 2012 o 19:34
    giggles ahoj supeeer, že sa ti páči a chutí :-D ja mám rada polievočky na kyslo, presne ako táto :-)))


  • 2010, 17. augusta 2013 o 13:28
    Jedna z mojich najoblubenejsich klasik, ale tym ze clovek zije dlho v azii tak uz je pod ich vlyvom viacfarebnosti :-)



  • ftefan, 11. marca 2014 o 09:59
    velmy dobrô



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist