Polievka zo zelenej fazuľky

Polievka zo zelenej fazuľky
diabambulkaDiabambulka, recept pridal: 10. marca 2011 18:06Ďalšie jeho recepty

Suroviny

5
porcií
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Zelenú fazuľku, umyjeme a nakrájame nadrobno ( môžeme použiť mrazenú, čerstvú, alebo zaváranú fazuľku ). Dáme do hrnca spolu s nakrájanými zemiakmi, osolíme, pridáme bobkový list, celé čierne korenie, troška vegety a varíme 20 minút. Medzitým si v smotane rozhabarkujeme hladkú múku a uvaríme vajíčka na tvrdo. Keď sú zemiaky s fazuľkou uvarené pridáme zátrepku zo smotany, dochutíme cukrom, citrónovou šťavou ( alebo octom ), pridáme posekanú kôprovú vňať a necháme prejsť varom. Podávame s uvarenými vajíčkami. Dobrú chuť :-)))



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (3,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dorisa, 10. marca 2011 o 20:11
    Mňam, hneď by som si dala. Vymeň za plnenú papriku:))))


  • bejaja, 10. marca 2011 o 21:27
    vypadá výborne, zelenú fazuľku mám rada...


  • jody, 10. marca 2011 o 21:41
    toto je veru cosi pre mna :)


  • ancicka, 10. marca 2011 o 21:48
    Túto plievku varievam,je ozaj dobrá.


  • tonicka53, 10. marca 2011 o 22:47
    Ako stvorená na zajtrajší obed, už sa teším :-) vďaka za tip.


  • lyali, 10. marca 2011 o 22:50
    Milujem fazuľkovú polievku napokyslo!


  • diabambulka, 11. marca 2011 o 07:22
    ahojte všetci a ďakujem za milé ohlasy :-)))
    dorisa, jasné že vymením poďme čenčovať ja milujem plnenú papriku :-)))) pekný deň...


  • evia, 11. marca 2011 o 11:38
    výborný recept, len ja kôpor a okyseľovadlo, t.j. citron alebo ocot už nepreváram. inak robím rovnako


  • hviezdickaz, 11. marca 2011 o 14:39
    zboznujem zelenu fazulku ... asi si ju dnes aj kupim,a bude zajtra na obed :)))


  • marienka44, 11. marca 2011 o 18:50
    Mám dávno vystrihnuty clanok z Plus 1 den, ze zelena fazulka pôsobí priaznivo na nas mozog. Takze treba vela konzumovat. :-)


  • diabambulka, 12. marca 2011 o 11:46
    marienka44 vidíš to som netušila, môj malý sa nekamaráti so surovou zeleninkou tak aspoň takto mi ju zje uvarenú v akejkoľvek polievke :-))) pekný deň...


  • gknec, 2. septembra 2011 o 14:15
    no skusil som to dnes prvy krat troska som to obmenil a super

    zemiaky som dal varit s bobkovym listom pridal cervenu papriku sladku a trocha stiplavu + 5 ks korenia , samozrejme sol

    pridal sterilizovanu fazulku nechal prevriet zalial mliekom s hl. mukou na pavici oprazil cibulku s klobaskou vlial do hrnca a pridal jednu cajovu lyzicku kopru

    proste nebicko v papuli lol :o)


  • giggles, 15. februára 2012 o 19:26
    práve som ju dovarila a je fakt dobrá ;)


  • diabambulka, 15. februára 2012 o 19:34
    giggles ahoj supeeer, že sa ti páči a chutí :-D ja mám rada polievočky na kyslo, presne ako táto :-)))


  • 2010, 17. augusta 2013 o 13:28
    Jedna z mojich najoblubenejsich klasik, ale tym ze clovek zije dlho v azii tak uz je pod ich vlyvom viacfarebnosti :-)




  • ftefan, 11. marca 2014 o 09:59
    velmy dobrô



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.

Láska na karí – to je sto chutí a jedna vášeň
Už o týždeň sa v kinách proti sebe postavia francúzska haute-cuisine a pikantná indická exotika.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist