POLIEVKA z vývaru špenátových gúľ (fotorecept)
Autor receptu: jerica
@jerica pokračovanie , využila som vývar zo špenátových guliek , je to rýchle a veľmi dobré.
10 porcií |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- pripravené zemiaky pokrajané na kocky , /nevaríme/
- na masle opečiem (skôr len prehrejem) cibuľku aj s cesnakom (celé stručiky )
- pridám dve kávove lyžice mletú červenú papriku
- ďalej kmín
- premiešam, zalejem cc.200ml horúcou vodou
- prišli na rad čakajúce zemiaky, pekne na surové zemiaky vylejem cibuľový základ , nechám dusiť , dusením sa dostane do zemiaky chuť z cibulového základu
- osolíme podľa chuti , premiešame , pokračujeme v dusení
- objektív od pary, hrúza: pridala som čili papričku a nové korenie
- jedna kl.paprika,cesnak , naložená v soli , šup do zemiakov, prilejem trochu vody , stále pomaly dusíme !!
- keď zemiak je na polovicu udusený pridám pôr nakrájaný na kolieska , premiešam , pokračuje v dusení ,
- pridáme malú vetvičku rozmarínu
- pridáme konzervovanú bielu fazuľu, ja fazuľu najskôr zlejem do sita , prepláchnem, nemám rada tú slizkú šťavu v konzerve
- spotrebovala som tri konzervy na to množstvo , ináč fazuľa nemá chybu .
- konečne prišla na rad voda z vývaru , zaliala som zemiaky s fazuľou , nechala prevrieť , stačí len chvíľa , všetko je mäkučké , už len budeme dochucovať
- mlynčekom , nameliem do polievky korenie ,
- na konie dám pertžlenovú vňať , tú mám zamrazenú , nie posekanú , ale natrhané listočky
- na masle opražím cesnakové plátky a ....
- HOTOVO, ani to nebolelo :-)
pred servírovaním pečený cesnak pridáme do polievky , k tomu domáci mini chlebík .
nepoužila som žiadne umelé dochucovadlá :-)
|