POLIEVKA z vývaru špenátových gúľ (fotorecept)

Autor receptu: jerica

@jerica pokračovanie , využila som vývar zo špenátových guliek , je to rýchle a veľmi dobré.

10
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. pripravené zemiaky pokrajané na kocky , /nevaríme/
  2. na masle opečiem (skôr len prehrejem) cibuľku aj s cesnakom (celé stručiky )
  3. pridám dve kávove lyžice mletú červenú papriku
  4. ďalej kmín
  5. premiešam, zalejem cc.200ml horúcou vodou
  6. prišli na rad čakajúce zemiaky, pekne na surové zemiaky vylejem cibuľový základ , nechám dusiť , dusením sa dostane do zemiaky chuť z cibulového základu
  7. osolíme podľa chuti , premiešame , pokračujeme v dusení
  8. objektív od pary, hrúza: pridala som čili papričku a nové korenie
  9. jedna kl.paprika,cesnak , naložená v soli , šup do zemiakov, prilejem trochu vody , stále pomaly dusíme !!
  10. keď zemiak je na polovicu udusený pridám pôr nakrájaný na kolieska , premiešam , pokračuje v dusení ,
  11. pridáme malú vetvičku rozmarínu
  12. pridáme konzervovanú bielu fazuľu, ja fazuľu najskôr zlejem do sita , prepláchnem, nemám rada tú slizkú šťavu v konzerve
  13. spotrebovala som tri konzervy na to množstvo , ináč fazuľa nemá chybu .
  14. konečne prišla na rad voda z vývaru , zaliala som zemiaky s fazuľou , nechala prevrieť , stačí len chvíľa , všetko je mäkučké , už len budeme dochucovať
  15. mlynčekom , nameliem do polievky korenie ,
  16. na konie dám pertžlenovú vňať , tú mám zamrazenú , nie posekanú , ale natrhané listočky
  17. na masle opražím cesnakové plátky a ....
  18. HOTOVO, ani to nebolelo :-) pred servírovaním pečený cesnak pridáme do polievky , k tomu domáci mini chlebík . nepoužila som žiadne umelé dochucovadlá :-)