Polievka z pekinskej kapusty

Autor receptu: glosterka

Výborná diétka polievočka. Nenáročná na prípravu, rýchlo sa uvarí a chutí lahodne.

10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kapustu rozoberieme, opláchneme pod studenou tečúcou vodou, vyrežeme z nej hlúbovinu a nakrájame ju na pásiky. Vložíme ju do hrnca cca toľko, aby bola do polovice. Pridáme očistenú a nahrubo nakrájanú mrkvu a zemiaky, zalejeme vodou, osolíme, orascujeme a pridáme cestovinu. Varíme do mäkka cca 15-20 minút.
  2. Keď je zeleninka s cestovinou mäkká, polievku zjemníme 1 PL oleja. Kto si chce polievku dochutiť, pridá do nej nakoniec ešte cibuľu, ktorú opraží na oleji a zahustí múkou. Ešte krátko prevaríme. Ak treba, podľa chuti ešte dochutíme soľou.
  3. Ja si túto polievku pripravujem diétne takto, t.j. pridávam iba olej, cibuľu ani zásmažky nemôžem a nepoužívam žiadne ostré koreniny ani vegetu. Táto polievka je vhodná pre ľudí, ktorí držia prísnu šetriacu diétu, pre diabetikov a aj pre deti.